Μποροβήλος: «Χωρίς κεντρική διαχείριση, θα μιλάμε για βίαιη υποβάθμιση του ποδοσφαίρου»

***«Είναι αδικία να μην παίρνουν τίποτα οι ομάδες από τη χρήση των αγώνων τους για το στοίχημα»

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος Αστέρα Τρίπολης μετά το τέλος του ΔΣ της Superleague:
«Θα έλεγα ότι το τελευταίο είναι το οικονομικό που θα έπρεπε να σταθούμε επί της αρχής. Το ποδόσφαιρό μας μέσα σ' αυτήν την κοινωνία που ζούμε, μέσα σ' αυτό το περιβάλλον δεν αντέχει να είναι χωρίς κεντρική διαχείριση γιατί τότε θα μιλάμε για βίαιη υποβάθμιση του ποδοσφαιρικού προϊόντος στην Ελλάδα. Νομίζω ότι δεν πρέπει να είναι κανείς ευτυχής αν συμβεί αυτό. Και όταν λέω κανείς εννοώ κανένα, διότι δε νομίζω να βγει κερδισμένος κανένας. Δε νομίζω να υπάρξει κάποιος που θα βγει κερδισμένος. Δεν πρέπει να υπάρχει κάποιος που να είναι αντίθετος γιατί θα φέρει ραγδαία μείωση του ποδοσφαίρου».

Για την πρόταση του Αστέρα για το ποσοστό από τις στοιχηματικές εταιρίες:

«Εχουμε θέσει ένα πρόσθετο θέμα στο διοικητικό συμβούλιο που έχει να κάνει με το στοίχημα. Ρωτάω κάποιον πολύ απλά που ασχολείται με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Μη μπούμε σε νόμους, ο νόμος πρέπει να λέει το δίκαιο: Δηλαδή, είναι δυνατόν να χρησιμοποιούν οι ανώνυμες εταιρίες μας στο στοίχημα και να μην έχουμε κανένα ανταποδοτικό τέλος; Εχουμε φτάσει να αμφισβητούμε ή να συζητούμε τα αυτονόητα. Αυτό λέει κι ο Αστέρας Τρίπολης, ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να αναβαθμιστεί, για να έχει καλύτερα γήπεδα, καλύτερους παίκτες καλύτερους ποδοσφαιριστές. Να έχει ένα όφελος από το στοίχημα διότι μας εκμεταλλεύεται χωρίς να έχουμε όφελος.
Θυμίζω ότι παλιότερα υπήρχε το 11% όταν υπήρχε μόνο το ΠΡΟΠΟ. Τώρα που υπάρχει το στοίχημα πρέπει να πάρουμε ένα ποσοστό για να αναβαθμίσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Το πώς θα το παίρνουμε να το δούμε, αλλά το να μην παίρνουν τίποτα οι ομάδες από το κουπόνι του στοιχήματος είναι η μεγαλύτερη αδικία. Αν οι εταιρίες κρίνουν ότι δεν τους συμφέρει τότε οι ομάδες να μην χρησιμοποιούνται από τα κουπόνια των εταιριών. Αυτό πώς θα γίνει νομικά; Θα το βρει η κεντρική κυβέρνηση και γι αυτό το βάζουμε και ως θέμα. Δεν μπορεί να καταντάμε επαίτες για κάτι που είναι δίκαιο».