Οι… εκκρεμότητες της επιστολής του Περέιρα που εστάλη και στους διαιτητές

«Με πολλή δουλειά, έχοντας παράλληλα τόσο τη συνεργασία του κ. Γραμμένου, Προέδρου της ΕΠΟ, όσο και του Εκτελεστικού Γραμματέα, κ. Δέδε, καθώς και των συνεργατών μου στην ΚΕΔ, φτάσαμε στην παρούσα φάση της φετινής αγωνιστικής περιόδου, έχοντας την ικανοποίηση ότι εκπληρώσαμε το καθήκον μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αρχιδιαιτητής, Βίτορ Μέλο Περέιρα στην απολογιστική επιστολή του στις 19 Δεκεμβρίου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πέντε μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων του αλλά και της ολοκλήρωσης της περιοδείας του στην Ελλάδα, με την πραγματοποίηση εννέα περιφερειακών συναντήσεων με τις κατά τόπους επιτροπές διαιτησίας.
Η αναφορά του κ. Περέιρα στα ονόματα των Γραμμένου και Δέδε είχε προκαλέσει αίσθηση. Εν μέρει για τον πρόεδρο της ΕΠΟ υπάρχει  δικαιολογία, επειδή ο κανονισμός προβλέπει ότι «η εν γένει οργάνωση και λειτουργία της διαιτησίας του ελληνικού ποδοσφαίρου ανήκουν αποκλειστικά στη δικαιοδοσία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ)», δηλαδή στο ΔΣ.
Όμως, πουθενά δεν προβλέπεται κάτι αντίστοιχο για τον Εκτελεστικό Γραμματέα της ΕΠΟ, Αλέξη Δέδε. Σύμφωνα με το καταστατικό οι αρμοδιότητές του πρώην υπαλλήλου της ΑΕΚ είναι συγκεκριμένες. Όμως, ο Περέιρα ακόμη δεν βγήκε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Κανονικά τον κ. Δέδε δεν έπρεπε καν να τον γνωρίζει, επειδή δεν προβλέπεται εμπλοκή του Εκτελεστικού Γραμματέα με τη διαιτησία.
Αξίζει να σημειώσουμε πως η επιστολή του Πορτογάλου εστάλη και στους διαιτητές…