Στο Καραϊσκάκη αντί για… ψυγείο

***Ο Σέζος σφύριξε Ξάνθη-ΑΕΛ 2-0 για το Κύπελλο, αφήνοντας με παράπονα και τις δυο ομάδες και ορίστηκε Ολυμπιακός-Λαμία!
***Γιατί ο ορισμός του μοιάζει με τού Διαμαντόπουλου στη Λάρισα

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (ΓΑΥΡΟΣ)
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ
Πολλά ερωτηματικά προκύπτουν αναφορικά με τα κριτήρια της επιλογής του Θανάση Σέζου (Κιλκίς) στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Λαμία. Μπορεί ο 36χρονος ρέφερι, ο οποίος ανέβηκε το καλοκαίρι, να σφυρίζει για πρώτη φορά ματς των «ερυθρολεύκων», ωστόσο στα τελευταία παιχνίδια δείχνει ντεφορμέ.
Χαρακτηριστική απόδειξη το τελευταίο για το Κύπελλο, καθώς την περασμένη Τετάρτη τον όρισαν να σφυρίξει Ξάνθη-ΑΕΛ 2-0. Προκρίθηκαν οι φιλοξενούμενοι που στο πρώτο παιχνίδι είχαν νικήσει 2-0, όμως ο Σέζος άφησε με παράπονα τις δυο ομάδες. Παρόλα αυτά τον έβαλαν αμέσως, γνωρίζοντας ότι δεν πήγε καλά, δεδομένου πως οι ορισμοί ανακοινώθηκαν την περασμένη Πέμπτη.
«Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν για να ανατρέψουν το εις βάρος μας 3-0 από το πρώτο παιχνίδι. Δεν είναι δική μου δουλειά η διαιτησία, ωστόσο όταν παίζουμε τέτοιες αναμετρήσεις θέλουμε να μας αντιμετωπίζουν στο 50-50. Ο διαιτητής έδωσε αρκετά φάουλ εις βάρος μας που μας εκνεύρισαν και χάλασαν τον ρυθμό του παιχνιδιού, ενώ πιστεύω πως υπήρχαν και ορισμένες περιπτώσεις πέναλτι που επίσης δεν μας δόθηκαν», δήλωσε ο τερματοφύλακας της Ξάνθης, Ζίβκο Ζίφκοβιτς.
Από την πλευρά της η ΠΑΕ ΑΕΛ στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Δυσάρεστη έκπληξη για μας όμως, ελπίζουμε και για τον παρατηρητή διαιτησίας, απετέλεσε η διαιτησία του διαιτητού Σέζου, ο οποίος στα πρώτα λεπτά δεν μας έδωσε πέναλτι το οποίο θα έδινε και ο Πρόεδρος της Ξάνθης, σε όλα τα λεπτά ανέχτηκε το ξύλο που έριχναν οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης στους ποδοσφαιριστές μας».

-Οσον αφορά στην απόδοση του Σέζου στο Ξάνθη-ΑΕΛ 2-0, η Θεσσαλική ΠΑΕ προσθέτει ότι δεν τιμώρησε το ξύλο «ενώ ορισμένα χτυπήματα ήταν για απευθείας κόκκινη κάρτα, απέβαλε τον ποδοσφαιριστή μας Ντέλετιτς στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα δίνοντας του δεύτερη κίτρινη κάρτα χωρίς αυτός στην κυριολεξία να διαπράξει οποιαδήποτε παράβαση και μετά από αυτό έκανε τα πάντα για να αποκλειστούμε. Ευτυχώς δεν αποκλειστήκαμε»,

-Πάντως, η ΠΑΕ ΑΕΛ ξεκαθαρίζει ότι «δεν αποδίδουμε σε καμία περίπτωση δόλο στον συγκεκριμένο διαιτητή, αλλά καλό θα είναι η ΚΕΔ να δει το βίντεο του αγώνα και να πάρει σωστές αποφάσεις». Όπως φάνηκε η ΚΕΔ δεν είδε το βίντεο, ενώ φαίνεται πως ο παρατηρητής του Καρατζάς δεν τον παρέπεμψε. Παράλληλα και η Ξάνθη θεωρεί άδικη από την πλευρά της την αποβολή του Ντουρίσκοβιτς.

 «Μοιάζει» με τού Διαμαντόπουλου

Ο ορισμός του Σέζου μοιάζει πολύ με τον αντίστοιχο του Διαμαντόπουλου, για την προηγούμενη (16η) αγωνιστική. Ο δεύτερος προερχόταν από… μπούλιγκ του ΠΑΟΚ, επειδή τάχα δεν έδωσε πέναλτι στο παιχνίδι του με τον Πλατανιά. Στις 11 Δεκεμβρίου ο ρέφερι της ΕΠΣ Κιλκίς, ένωσης που ανήκει στο μπλοκ του βορρά, σφύριξε ΑΕΚ-Κέρκυρα 3-1 και καταλόγισε πέναλτι με το οποίο οι Φαίακες μείωσαν σε 3-1 στο 88’. Αμέσως, άρχισε η επικοινωνιακή επίδειξη δύναμης, ότι τάχα θα τιμωρηθεί. Ουσιαστικά επρόκειτο για δύσκολη φάση, καθώς μπορεί να εξηγηθεί η κίνηση του ποδιού του Κονέ που βρήκε τον Νούνιες; Αν η φάση ήταν ανάποδα τι θα έλεγαν; Κάτι παρόμοιο με τον Διαμαντόπουλο που αδίκησε τον Ολυμπιακό στη Λάρισα.