Εγκατέλειψε τους «μικρούς» ο ΠΑΟΚ

***Οσο τους είχε ανάγκη, ψήφιζαν αυτά που ήθελε, τώρα διαχώρισε τη θέση του για τα τηλεοπτικά
***Τώρα δεν τους έχει ανάγκη, επειδή έχει την ΕΠΟ
***Οι «12» ψάχνουν σανίδα σωτηρίας
***Πρόταση της Ξάνθης να υπογράψουν μνημόνιο οι «μικροί» να μην διαπραγματευτούν από μόνοι τους σε περίπτωση «ναυαγίου» της Κεντρικής Διαχείρισης

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (ΓΑΥΡΟΣ)
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Επειδή Superleague σημαίνει και πολιτική, εννοούμε ότι εκεί εφαρμόζεται η πολιτική της κάθε ΠΑΕ στο ποδόσφαιρο, κάποια πράγματα δεν περνούν απαρατήρητα και χρήζουν ανάλυσης για να τα καταλάβει περισσότερος κόσμος. Οσο ο ΠΑΟΚ είχε ανάγκη τις ψήφους των δώδεκα «μικρών» του πρωταθλήματος για να κάνει επίδειξη δύναμης, όλα ήταν ωραία και καλά.
Αν και σύμφωνα με πληροφορίες με τις… ευλογίες τους υπέγραψε για φέτος χωριστό τηλεοπτικό συμβόλαιο με τη NOVA, προκειμένου να μη στην Κεντρική Διαχείριση και μειωθούν τα έσοδά τους, όμως η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι η πρώτη που διακήρυξε επίσημα ότι θα διαπραγματευτεί μόνη της την τηλεοπτική… στέγη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες οι ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας έμαθαν από δημοσιεύματα τη θέση του ΠΑΟΚ, η οποία δεν έχει διατυπωθεί επίσημα στο ΔΣ της διοργανώτριας.
Χθες, η Superleague συζήτησε την πρόταση της NOVA ύψους 30 εκατ. ευρώ, απαντώντας με αντιπρόταση 33,2 εκατ. ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της σεζόν 2018-19. Ζητεί επιπλέον 1,2 εκατ. για τους «μικρούς» και 2 εκατ. επειδή το συνδρομητικό παραχώρησε δικαιώματα και στις εταιρίες τηλεφωνίας Vodafone και Wind, αν και όπως λένε από τη NOVA, υπήρχε πρόβλεψη για το τελευταίο, άρα το πιο πιθανό είναι η αντιπρόταση να πέσει στο κενό.
Επειδή οι «μικροί» βλέπουν ότι η Κεντρική Διαχείριση θα… σπάσει, προσπαθούν από τώρα να διαμορφώσουν κοινό μέτωπο. Πριν το χθεσινό ΔΣ, οι δώδεκα ΠΑΕ συγκεντρώθηκαν και φέρονται κατ’ αρχήν να συμφώνησαν με την πρόταση της Ξάνθης να υπογράψουν μνημόνιο, με ποινικές ρήτρες, ώστε να διαπραγματευθούν από κοινού τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Πρόκειται για μοντέλο που εφαρμόζεται και στο μπάσκετ.
Αν σπάσει η Κεντρική Διαχείριση, ο Ολυμπιακός δεν έχει πρόβλημα…