Ρεσιτάλ… απαγορεύσεων

***Ομολογία ανικανότητας τα δήθεν μέτρα του Βασιλειάδη
***Ζητεί από την αστυνομία που ευθύνεται για την ατιμωρησία να μεριμνήσει για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών!
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (ΓΑΥΡΟΣ)ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ
Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο με ευθύνη της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη: 1) Με τις απαγορεύσεις μετακινήσεων που έμειναν στα… χαρτιά, αφού οπαδοί του ΠΑΟΚ πήγαν στο Αγρίνιο, στην Κέρκυρα, στη Λιβαδειά κτλ, οπαδοί της ΑΕΚ στο Αγρίνιο, 2) Με την ατιμωρησία, αφού εξαιτίας της αστυνομίας ο ΠΑΟΚ δεν τιμωρήθηκε για τα αίσχη των οπαδών του στην Κέρκυρα και στα Γιάννινα, η ΑΕΚ για τα επεισόδια στους αγώνες με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό!
Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Αντί να δώσουν λύσεις (ο ίδιος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας) και να παρέμβουν για να επικρατήσει η ισονομία, δεδομένου ότι όλα τα παραπάνω ήταν επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις που φυσικά δεν είναι συμπτώσεις, παρά αυτά οφείλονται στην ανοχή του κράτους, αποφάσισαν να το… τερματίσουν! Ετσι, ο Βασιλειάδης άρχισε το …ρεσιτάλ απαγορεύσεων, βάζοντας τα πάντα όλα στο ίδιο τσουβάλι.
Ο υφυπουργός ανακοίνωσε μέχρι και απαγόρευση μεμονωμένων μετακινήσεων για τους οπαδούς των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, αυτό και αν είναι… ακραίο και αντιδημοκρατικό μέτρο. Όμως, η… αποθέωση είναι ότι ζήτησε από την αστυνομία «να ληφθεί η μεγαλύτερη δυνατή μέριμνα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή του πρωταθλήματος και την αποφυγή  επεισοδίων. Ναι, από την αστυνομία που ήταν προκλητική στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, με συνέπεια να τιμωρηθούν οι «ερυθρόλευκοι», αλλά δεν επέδειξε τον ίδιο ζήλο στις περιπτώσεις που έχουμε αναφέρει.
Παράλληλα ο Βασιλειάδης απαγόρευσε και τις οργανωμένες μετακινήσεις των οπαδών των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ, ενώ με έγγραφό του στον Αρειο Πάγο ζητεί την παρουσία εισαγγελέων στα παιχνίδια τους.


Μόνο ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε
Για να δικαιολογήσει την απόφασή του για την απαγόρευση των μετακινήσεων στους εκτός έδρας αγώνες των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΠΑΟ, μόνο ένα παράδειγμα αυστηρής τιμωρίας ανέφερε ο Βασιλειάδης. Ναι, σωστά καταλάβατε, ο Υφυπουργός στάθηκε μόνο στην «περίπτωση του Ολυμπιακού», αφού δεν υπάρχει κανείς άλλος που να τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών για επεισόδια, τη στιγμή που σε άλλα γήπεδα έγιναν χειρότερα. Απλά, τους «ερυθρόλευκους» τους περίμεναν στη… γωνία για να τους βγάλουν εκτός στόχων. Ο Βασιλειάδης δεν τόλμησε ούτε να ανασύρει τις δήθεν ποινές σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για τα επεισόδια και τα μαχαιρώματα στον Βόλο, αφού η μεν ΑΕΚ δεν τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών, δεδικασμένο που δεν… μέτρησε στην περίπτωση του Ολυμπιακού, στον δε ΠΑΟΚ επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών (οι τρεις επειδή είναι υπότροπος), όμως δεν αφαιρέθηκαν ποτέ, επειδή καθυστέρησαν να κληθούν σε απολογία και τα πλέι οφ είχαν λήξει!
Διαβάστε τη δήλωση Βασιλειάδη για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών: «Περιμένω πρόταση από τη Λίγκα για το θέμα των απαγορεύσεων. Μαζέψαμε τις περισσότερες ομάδες και τη Λίγκα για να δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Δεν έχουμε πράξεις βίας μέχρι στιγμής. Έχουμε όμως ενδείξεις ότι η κατάσταση μπορεί να εκτραχυνθεί. Είδαμε στην περίπτωση του Ολυμπιακού τι συνέβη. Πέφτει ο πέλεκυς βαρύς. Η απόφαση για απαγόρευση μετακίνησης δεν έγινε σεβαστή. Στο τέλος θα έχουμε πρωτάθλημα που θα κριθεί στα δικαστήρια. Μιλάμε για μπάλα. Δεν θα αφήσουμε να γίνει πόλεμος, με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο».