Πρόσκληση Σάββα για ξεγύμνωμα

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (ΓΑΥΡΟΣ)
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ
Επειδή οι αρμόδιοι θεωρούν ότι η διαιτησία πάει καλά, ο Σάββας Θεοδωρίδης έριξε το γάντι. Πιο συγκεκριμένα με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο, ο αντιπρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ κάλεσε σε δημόσιο διάλογο τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Ευάγγελο Γραμμένο, τον επικεφαλής της ΚΕΔ, Περέιρα και τα μέλη της, Τριτσώνη και Κουκουλάκη «για να πούμε ποια είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα γύρω από τη φετινή διαιτησία», προσθέτοντας ότι «θα κάνουμε μια συνέντευξη Τύπου και θα πούμε που πάσχει η ελληνική διαιτησία. Θα προσκομίσει ο καθένας τι στοιχεία έχει».

Σημειώστε ότι ο Σάββας Θεοδωρίδης δεν μιλάει πρώτη φορά για στοιχεία, αντίθετα επαναλαμβάνει συνεχώς ότι έχει στοιχεία. Αρα., μπορεί να τους… ξεβρακώσει. Η διορία για να απαντήσουν οι αρμόδιοι λήγει σήμερα. Θέλουν διάλογο, ή προτιμούν το… σκοτάδι και τις αποφάσεις χωρίς λογική;

«Αν ο κύριος Περέιρα είναι όντως αυτός που διευθύνει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα μαζί με τους Κουκουλάκη και Τριτσώνη, οι καθαροί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σάββας Θεοδωρίδης, ενώ πρόσθεσε: «Θα κάνουμε μια συνέντευξη Τύπου και θα πούμε που πάσχει η ελληνική διαιτησία. Θα προσκομίσει ο καθένας τι στοιχεία έχει. Όπως και τον πρόεδρο της ΕΠΟ που ηγείται όλων αυτών των ανθρώπων. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα, φοβούνται μόνο αυτοί που έχουν κάνει διάφορα. Να πούμε ποια είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα γύρω από τη φετινή διαιτησία. Ο κύριος Περέιρα αποφεύγει να μιλήσουμε μετά την τελευταία μας συνομιλία».

«Μόνο δυο ομάδες υπάρχουν για αυτούς»

Πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση από πλευράς Ολυμπιακού, δια στόματος του Σάββα Θεοδωρίδη, για τη διαιτησία δεν γίνεται να υπάρχει, καθώς «είμαστε υποχρεωμένοι να λέμε την αλήθεια», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. Παράλληλα «φωτογράφισε» ότι ευνοημένοι είναι οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, τονίζοντας ότι «μόνο δυο ομάδες υπάρχουν για αυτούς τους κυρίους», εννοώντας τους Γραμμένο, Περέιρα, Τριτσώνη, Κουκουλάκη.

Αναλυτικά: «Στην Ελλάδα έχουμε Δημοκρατία, δεν θα την καταλύσει κανείς, ο αθλητισμός προϋπήρχε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Λέμε την αλήθεια, είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Μόνο δύο ομάδες υπάρχουν για αυτούς τους κυρίους, ας ψάξουν να τις βρουν. Αν γίνουν τα παιχνίδια όπως πρέπει, ακόμα και τώρα μπορούμε να το πάρουμε το πρωτάθλημα»

Ο Θεοδωρίδης, σχετικά με την πρόκληση για διάλογο, κάλεσε τους αρμόδιους να του απαντήσουν «το συντομότερο δυνατόν. Τους απευθύνω πρόσκληση, εντός δύο ημερών να απαντήσουν στον Ολυμπιακό και ας είναι όποιοι θέλουν. Δύο ομάδες δεν θα κάνουν ότι θέλουν την Ελλάδα».

Και επεσήμανε: «Θα γίνει εκπομπή, θα τους προσκαλέσουμε, θα συζητήσουμε, αλλά επί της ουσίας. Όχι υπεκφυγές δικηγορίστικες».

Ακόμη, εξήγησε και τους λόγους που κάλεσε σε διάλογο τους Γραμμένο, Περέιρα, Τριτσώνη, Κουκουλάκη: «Οι φίλαθλοί μας αφρίζουν. Δεν υπάρχει μέχρι τώρα το παραμικρό επεισόδιο. Δεν καταφέρομαι κανενός, τους προσκαλώ για να μας ακούσει όλη η Ελλάδα. Να συζητήσουμε γιατί ξέρω τα πάντα για αυτές τις υποθέσεις».

Για να δείξει την ανεπάρκεια των Ελλήνων διαιτητών, αναφέρθηκε στο πρόσφατο ματς της ΑΕΚ στο EuropaLeague: «Είδα την ΑΕΚ όταν έπαιξε με την Ντιναμό, χάρηκα τον διαιτητή, είδατε κανέναν να κουνηθεί; Προσοχή και έφευγαν. Αυτοί είναι διαιτητές».

Όχι, σαν του Ελληνες που φοβούνται να βγάλουν κάρτες στους Λιβάγια, Βράνιες και να σφυρίξουν φάουλ κατά του Γιακουμάκη.

«Κυνηγητό και βασανιστήρια»

Με τη φράση «δεν υπάρχει στοιχείο που να αποδεικνύει την τιμωρία», ο Σάββας Θεοδωρίδης αναφέρθηκε και στην ποινή (-3 βαθμοί, 2 αγωνιστικές) που επιβλήθηκε στους «ερυθρολεύκους» με αφορμή όσα έγιναν στον αγώνα του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, Επίσης, έκανε λόγο «για κυνηγητό και βασανιστήρια».

Επί τους θέματος δήλωσε αρχικά: «Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα που αντέχει στο κυνηγητό. Σου αφαιρούν βαθμούς χωρίς να έχει κάνει τίποτα και άλλοι που μαχαιρώνονται στο Βόλο και αθωώνονται, σπάνε τα Γιάννενα... Να απαγορεύει ο κύριος Βασιλειάδης και να πηγαίνουν όλο και περισσότεροι φίλαθλοι και κανείς να μην τιμωρείται. Δεν υπάρχει στοιχείο που να αποδεικνύει την τιμωρία των 3 αγωνιστικών. Για όλα φταίει ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα».

Λίγο μετά συμπλήρωσε ότι «ο Ολυμπιακός έχει 5 εκατομμύρια φιλάθλους που κρίνουν τους πάντες. Κανένας δεν θα ξεχάσει τα βασανιστήρια που υπέστη η ομάδα φέτος».

Ακόμη, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού έστειλε ότι μήνυμα πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν φοβούνται κανέναν:  «Έχουμε πάρει 44 πρωταθλήματα, 38 οι άλλοι. Να τα κάνουμε τι δηλαδή, να ισοφαρίσει ο ΠΑΟΚ την Άρη; Ή να φοβηθούμε την ΑΕΚ;».

«Μοναστήρι να είναι η Τούμπα»

Ο Σάββας Θεοδωρίδης σύγκρινε τη φιλοξενία που παρέχει ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη, ζητώντας «να είναι μοναστήρι και η Τούμπα». Παράλληλα υπενθύμισε κάποια περιστατικά, τις επιθέσεις στο πούλμαν της ομάδας, στις δυο τελευταίες επισκέψεις στην Θεσσαλονίκη.

«Θα πάμε στη Θεσσαλονίκη για να κερδίσουμε, ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα αλλά δεν θα ανεχθώ αυτά που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι υπεύθυνη και η αστυνομία, την πρώτη φορά μας έσπασαν το παρμπρίζ του πούλμαν και πέρυσι που πέταξαν κάτι και έσπασαν την οροφή του πούλμαν. Δεν γίνεται έτσι παιχνίδι. Αφήστε που μπαίνουν μέσα στο γήπεδο. Όπως έρχονται εδώ και μου δίνουν συγχαρητήρια πως είναι το «Καραϊσκάκης» μοναστήρι, έτσι να γίνει και στην Τούμπα.  Ο ΠΑΟΚ έχει υποχρέωση να είναι μοναστήρι το γήπεδο, πως δεν μπορούν να ελέγξουν τον κόσμο; Εμείς πως τον ελέγχουμε; Οι άλλοι χαμός έγινε στο Αγρίνιο και γράφονται άλλα ντ’ άλλα.  Δίνω το σύνθημα: Νίκη μέσα στην Τούμπα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος.

Για τη νίκη επί του Πανιωνίου δήλωσε: «Ο Ολυμπιακός ανήκει στη μεγάλη ελίτ του ποδοσφαίρου. Συνήλθε έπειτα από μερικά ατυχή αποτελέσματα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Το παν όμως είναι να συμβαίνουν για όλους το ίδιο. Τότε συμφωνώ με όλα. Με το ζόρι βάλαμε ένα γκολ και υπάρχουν άλλοι παράγοντες που το σκορ έμεινε στο 1-0».