Ναυάγιο Σιδηρόπουλου στο Βελιγράδι


Μια από τα ίδια ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) στην Ευρώπη. Για την ακρίβεια μια ακόμη κακή διαιτησία, εκτός των συνόρων. Ενας ακόμη διασυρμός της ελληνικής διαιτησίας στο εξωτερικό.

Δεν είμαστε καθόλου υπερβολικοί. Ο Σιδηρόπουλος ορίστηκε σε ένα παιχνίδι «μέτριο» εως εύκολο, συγκεκριμένα Παρτιζάν Βελιγραδίου-Βικτόρια Πλζεν 1-1 για τους «32» του Europa League. Κι όμως, κατάφερε να κάνει δυο σοβαρά λάθη. Δεν καταλόγισε ένα πέναλτι, ενώ λανθασμένα απέβαλε τον Μίτροβιτς με δεύτερη κίτρινη (85'), πέρα από κάθε όριο αυστηρότητας. Η λάθος κάρτα του Σιδηρόπουλου δόθηκε για τράβηγμα φανέλας (= φάουλ) του Μίτριβιτς στον  Κρμέντσικ, κοντά στο κέντρο του γηπέδου!
Δυστυχώς, η διαιτησία του διεθνή ρέφερι προκάλεσε άσχημη εντύπωση στο εξωτερικό. Πατώνει στην Ελλάδα, πατώνει και έξω. Γιατί να προκαλεί εντύπωση; Θυμίζουμε ότι στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟ του Μιχαήλ στον Μυστακίδη (54’) και κόκκινη κάρτα στον πρώτο. Ο παρατηρητής Σταθόπουλος (Αχαϊας) σύμφωνα με πληροφορίες τού τη χάρισε, όμως λέγεται πως η έκθεση επέστρεψε προς... διόρθωση, ίσως για λόγους ισονομίας και 50-50 για όλες τις ομάδες...
-Αποτυχία και του Περέιρα είναι η κακή απόδοση του Σιδηρόπουλου στο Βελιγράδι. Ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής σύμφωνα με πληροφορίες θέλει να πηγαίνει καλά ο… κορυφαίος στο εξωτερικό για να δείχνει ότι συμβάλει στην εξέλιξη της ελληνικής διαιτησίας. Όμως, ο Σιδηρόπουλος σχεδόν κάθε χρόνο την… πατάει στα ματς που τον βάζουν την άνοιξη. Πέρσι ήταν το Αρσεναλ-Μπάγερν 1-5, πρόπερσι στο Σεντ Ετιέν-Βασιλεία 3-2.
-Ένα λάθος σε υπόδειξη οφσάιντ έκανε και ο Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας), ο δεύτερος βοηθός του Σιδηρόπουλου στο Βελιγράδι. Συγκεκριμένα το γκολ των φιλοξενουμένων στο ματς Παρτιζάν-Βικτόρια Πλζεν 1-1 είναι οφσάιντ και αυτό χρεώνεται σε όλη τη διαιτητική ομάδα. Δηλαδή, και στον Σιδηρόπουλο! Άσχετα, αν και ο τελευταίος συνηθίζει να χρεώνει σε άλλους τα λάθη του! Πολύ δύσκολα θα οριστούν στη συνέχεια…