ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτό γράφει στην έκθεσή του για το γκολ ο παρατηρητής διαιτησίας της Τούμπας


Για τρεις λόγους ο παρατηρητής του αγώνα Μιχάλης Καλαθενός (Δωδεκανήσου), σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρεί ότι ορθά, έστω και αργά, οι Κομίνης, Ποντίκης σωστά μέτρησαν το γκολ του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στο 89’ με σκόρερ τον Βαρέλα. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ο Καλαθενός γράφει στην έκθεσή του ότι ο Μαουρίτσιο δεν επηρέαζε το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα Μπάρκα, ο οποίος έκανε κίνηση να την αποκρούσει, ενώ ο ταυτόχρονα δεν του δημιούργησε πρόβλημα στην προσπάθειά του να αποκρούσει. Ο τρίτος λόγος είναι ότι ο Μαουρίτσιο βρίσκονταν πίσω από τον τερματοφύλακα.
Παρόλα αυτά ο Καλαθενός τιμωρεί τους Κομίνη (Θεσπρωτίας), Ποντίκη (Πρέβεζας) και ο λόγος έχει να κάνει με τους χειρισμούς τους μετά το γκολ. Αφενός καθυστέρησαν πολύ να το κατακυρώσουν, με συνέπεια να δώσουν λαβές για διαμαρτυρίες και αφετέρου πρώτα το ακύρωσαν και μετά το καταμέτρησαν. Η καθυστέρηση ήταν πρωτοφανής και συνήθως αυτές οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται μέσα σε 20-25 δευτερόλεπτα.
Με βάση το ρεπορτάζ ο Κομίνης αρχικά φέρεται να επηρεάστηκε από τις διαμαρτυρίες των παικτών της ΑΕΚ. «Πέρσι μας κλέψατε το Κύπελλο, φέτος θέλετε να μας κλέψετε και το πρωτάθλημα», του έλεγαν σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες ήταν αρκετές για να ακυρώσει το τέρμα του Βαρέλα και μετά το «μέτρησαν». Κοινώς έγινε μύλος και υπήρξε μια εικόνα που δεν τιμά τον διεθνή διαιτητή.