ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Τόσο ο διακοσμητικός Πρόεδρος, όσο και ο παρανόμως διορισθείς, κ. Βασίλης Γκαγκάτσης, δεν μπορούν πλέον να εκπροσωπούν την SUPER LEAGUΕ»

***Κατηγορώ των «ερυθρολεύκων» στη διοργανώτρια για τους χειρισμούς της με αφορμή τη διακοπή του πρωταθλήματα και αίτημα για σύγκλιση ΔΣ
*** «Ο λαλίστατος, σε άλλες περιπτώσεις, Πρόεδρος της SUPER LEAGUE, έχει μείνει σιωπηλός και άπρακτος, μπροστά στα φαινόμενα του τραυματισμού του προπονητή της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του Προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο με όπλο, τα οποία απαξιώνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και διασύρουν την χώρα μας διεθνώς»
*** «Ο κ. Στράτος και ο κ. Γκαγκάτσης, συμμετείχαν, δίχως καμία εξουσιοδότηση, σε «ιδιαίτερες», συνομιλίες, με τον κ. Υφυπουργό»
***Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή που υπογράφει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Παύλου


Αναλυτικά η επιστολή-απάντηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός στον πρόεδρος της Λίγκας, την οποία υπογράφει ο Διευθύνων Σύμβουλος, Γιώργος Παύλου, ενώ η διοργανώτρια ζητούσε την υπογραφή ενός εγγράφου του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, σχετικά με τους όρους που θέτει για την επανέναρξη του πρωταθλήματος.: «Κύριοι,

Με έκπληξη λάβαμε χθες και περί ώρας 15:50, επιστολή του Προέδρου της SUPER LEAGUE, με την οποία μας ζητείται να υπογραφεί, σφραγιστεί και επιστραφεί στη SUPER LEAGUE, μέχρι σήμερα Πέμπτη 22/03/2018 και ώρα 14:00, έγγραφο του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Βασιλειάδη, προκειμένου να αποφασιστεί η επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Ο λαλίστατος, σε άλλες περιπτώσεις, Πρόεδρος της SUPER LEAGUE, έχει μείνει σιωπηλός και άπρακτος, μπροστά στα φαινόμενα του τραυματισμού του προπονητή της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του Προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο με όπλο, τα οποία απαξιώνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και διασύρουν την χώρα μας διεθνώς. Η άμεση αντίδραση των διεθνών ποδοσφαιρικών θεσμών, όπως το ECA, εκθέτει ακόμη περισσότερο το προεδρείο της SUPER LEAGUE και αποδεικνύει την απραξία και την ανικανότητά του.
Επί δεκαημέρου, τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος της SUPER LEAGUE, κ. Βασίλης Γκαγκάτσης, δεν έχουν προβεί στη σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου της SUPER LEAGUE προκειμένου τα μέλη του Συνεταιρισμού να ενημερωθούν, να συζητήσουν και τελικά να αποφασίσουν, για την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων θεμάτων.
Αντιθέτως ο κ. Στράτος και ο κ. Γκαγκάτσης, συμμετείχαν, δίχως καμία εξουσιοδότηση, σε «ιδιαίτερες», συνομιλίες, με τον κ. Υφυπουργό, χωρίς στη συνέχεια να προβούν, σε κανενός είδους θεσμική ενημέρωση προς τα Μέλη της SUPER LEAGUE, για το περιεχόμενο των συγκεκριμένων συζητήσεων.
Κατάληξη αυτών των επαφών, προφανώς, ήταν η προώθηση του συγκεκριμένου εγγράφου, υπό μορφή τελεσίγραφου, η οποία προφανώς θα οδηγήσει σε νέο αδιέξοδο. Από όλα τα παραπάνω, καταδεικνύεται σε όλο το μέγεθός της, η ανυπαρξία του προεδρείου της SUPER LEAGUE, η οποία πλέον καθίσταται επικίνδυνη για τον Συνεταιρισμό.
Είναι προφανές πλέον, ότι τόσο ο διακοσμητικός Πρόεδρος της SUPER LEAGUE, όσο και ο παρανόμως διορισθείς και ασκών τα καθήκοντά του, κ. Βασίλης Γκαγκάτσης, δεν μπορούν πλέον να εκπροσωπούν την SUPER LEAGUE.
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, έχει αποδείξει έμπρακτα τα τελευταία χρόνια ότι πρωτοστατεί στον αγώνα κατά κάθε μορφής βίας και είναι στην πρώτη γραμμή, για την θέσπιση κανόνων δικαίου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός τάσσεται καταρχήν υπέρ της υιοθέτησης οποιουδήποτε μέτρου, που θα συμβάλει στον περιορισμό των φαινομένων βίας και θα αποτρέψει στο μέλλον φαινόμενα που απαξιώνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η υιοθέτηση, όμως, υπό μορφή τελεσίγραφου, μίας σειράς υποτιθέμενων δεσμεύσεων από την πλευρά των ΠΑΕ – Μελών της SUPER LEAGUE (για τα περισσότερα από τα οποία δεν έχουν καμία αρμοδιότητα υλοποίησής τους), δεν συμβάλλει στην αντιμετώπιση των φαινομένων βίας, όπως καμία συμβολή δεν μπορεί να έχει, προς αυτή την κατεύθυνση, και αυτή καθαυτή η απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος, από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι πρόθυμη να συμμετάσχει και να συμβάλλει στην υιοθέτηση οποιωνδήποτε μέτρων και στη βελτίωση του θεσμικού – νομικού πλαισίου, ύστερα από έναν εμπεριστατωμένο διάλογο και μία προσεκτική μελέτη, με τη συμμετοχή των ΠΑΕ και όλων των αρμοδίων φορέων.
Σε καμία όμως περίπτωση, η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν μπορεί να συναινέσει, και μάλιστα σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 24 ωρών, από την αποστολή του, στην υιοθέτηση ενός κειμένου «δεσμεύσεων» για το περιεχόμενο του οποίο δεν έχει κληθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο να εκφράσει τις απόψεις της. Περαιτέρω, το συγκεκριμένο κείμενο είναι αποσπασματικό, αόριστο και οι ΠΑΕ – Μέλη της SUPER LEAGUE καλούνται να δεσμευτούν στην υλοποίηση μιας σειράς κανονιστικών αλλαγών, για τις οποίες δεν έχουν αρμοδιότητα υλοποίησής τους.
Με βάση τα παραπάνω, καλούμε το προεδρείο της SUPER LEAGUE να συγκαλέσει άμεσα Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα τα παραπάνω θέματα.
Για την ΠΑΕ Ολυμπιακός
Γεώργιος Παύλου
Διευθύνων Σύμβουλος».