Γιατί ο Ολυμπιακός έπρεπε να πάρει πίσω τους -3 βαθμούς


Απόφαση κόντρα σε κάθε λογική…
***Οι τρεις βαθμοί από τον αγώνα με την ΑΕΚ δεν επιστρέφονται στον Ολυμπιακό
***Οι «ερυθρόλευκοι» τιμωρούνται για ένα ματς που έγινε κανονικά και δεν κινδύνεψε κανείς, ούτε οι ρέφερι, ούτε οι παίκτες της ΑΕΚ


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (ΓΑΥΡΟΣ)
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Χωρίς λογική και έξω από το πνεύμα του κανονισμού είναι η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ που επικύρωσε την αφαίρεση των τριών βαθμών από τον αγώνα με την ΑΕΚ, απορρίπτοντας την προσφυγή του Ολυμπιακού. Χωρίς λογική, επειδή ο αγώνας διεξήχθη κανονικά και δεν κινδύνευσε κανείς, ούτε παίκτες της ΑΕΚ, ούτε η διαιτητική ομάδα. Εξω από το πνεύμα του κανονισμού, επειδή ο Πειθαρχικός Κώδικας γράφτηκε στο πόδι και οι… φωστήρες της «εξυγίανσης»… ξέχασαν να διαχωρίσουν τα εκτεταμένα από τα μεμονωμένα επεισόδια, άρα έπρεπε να εφαρμοστεί η αρχή της αναλογικότητας, όπως ζήτησε ο Ολυμπιακός στη χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης.
Παράλληλα μένει και η εξής απορία: Πως γίνεται να επιστρέφονται οι τρεις βαθμοί στον ΠΑΟΚ για τον τραυματισμό του Γκαρθία και να μένει το -3 στον Ολυμπιακό για ένα ματς που έγινε κανονικά. Σημειώστε πως οι «ερυθρόλευκοι» κατήγγειλαν ότι στην έκθεσή της για το παιχνίδι πρωταθλήματος Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2, η αστυνομία έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο, όμως σε ματς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ δεν… έβλεπε τίποτα!
«Αν δεν τηρούσαμε κανένα μέτρο ασφάλειας, που η στάση μας δεν ήταν η επιβεβλημένη, που είχαμε αδιαφορήσει στις ενέργειες που έκαναν οι συγκεκριμένοι φίλαθλοι, θα ήταν  πάλι -3;» αναρωτήθηκε ο Αργύρης Λίβας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.  Από την πλευρά του ο έτερος νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βασίλης Δημακόπουλος τόνισε ότι «οι κυρώσεις των δύο αγωνιστικών και του προστίμου είναι αρκετές για να πραγματωθεί το αποτέλεσμα που ο νομοθέτης προτείνει. Η αφαίρεση των τριών βαθμών θεωρώ ότι παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας και ζητάμε να μην επιβληθεί».