ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ Β. ΜΑΡΙΝΑΚΗ: Εισαγγελικές διατάξεις με «βολικό» τάιμινγκ…


www.iapopsi.gr

Στις 22 Μαρτίου, η εισαγγελέας κα Ειρήνη Τζίβα άσκησε ποινική δίωξη στον Βαγγέλη Μαρινάκη, με περιεχόμενο που θα ζήλευε ακόμη και ο μακαρίτης ο Εσκομπάρ.
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού βρισκόταν εκτός Ελλάδας και επέστρεψε αλλά παρά το γεγονός της αναιρετικής απόφασης από τον Άρειο Πάγο εξακολουθεί να έχει τον περιοριστικό όρο παρουσίας του μία φορά τον μήνα στο οικείο αστυνομικό τμήμα. Επειδή η κα Τζίβα δεν είχε συντάξει διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφελώς φανταστήκαμε ότι αρκούσε ο προηγούμενος περιορισμός και δεν χρειαζόταν η επιβολή του όρου της απαγόρευσης εξόδου.
Δεν υπολογίσαμε όμως καλά την κατάσταση. Για την ακρίβεια, δεν είχαμε λάβει υπόψη το τάιμινγκ της εν λόγω υπόθεσης με το τάιμινγκ του ΣΥΡΙΖΑ όταν το κυβερνών κόμμα στριμώχνεται.
Έτσι, λοιπόν, όταν προχθές Σάββατο φιλοκυβερνητική εφημερίδα έδωσε στη δημοσιότητα τα τέσσερα εμβάσματα των εταιρειών Μαρινάκη για τη διετία 2013-2014 προς την εταιρεία ανεφοδιασμού πλοίων του Μάκη Γιαννουσάκη στο Ντουμπάι, αρκούσε μια απλή ανάγνωση για να αντιληφθεί κάποιος ότι η διασύνδεση του εφοπλιστή με το Noor 1 ήθελε μεγάλη έμπνευση και απίστευτα αποθέματα επιστημονικής φαντασίας. Σαν να μην έφθανε αυτό, επανεμφανίστηκε και ο κακός μας δαίμονας που ακούει στο όνομα Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλαδή ένας μαρτυριάρης πολιτικός που δεν ντράπηκε να βγάλει στη φόρα όσα του είχε τάξει ο πρωθυπουργός μας Αλέξης για την επιστροφή των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών στο «σφαγείο» – sorry στην Τουρκία.
Το γεγονός ότι υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που απέκλειαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν εμπόδισε τον Έλληνα πρωθυπουργό να τάξει πεσκέσια στον «Σουλτάνο», σκεπτόμενος προφανώς ότι μετά τη χλιαρή αντίδραση του Προκόπη Παυλόπουλου στη φιλοσοφία του «Σουλτάνου» περί επαναδιαπραγμάτευσης των συνθηκών, το θέμα θα πέρναγε στο ντούκου.
Μπρος, λοιπόν σε αυτά όλως συμπτωματικώς το τάιμινγκ των αποφάσεων της κας Τζίβα ταυτίστηκε με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, από το μεσημέρι της Δευτέρας, 2 Απριλίου, κανείς δεν θυμάται πλέον την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές στην Ανδριανούπολη, τα «ταξίμια» του Αλέξη και τις κορόνες του Καμμένου. Το θέμα που κυριαρχεί είναι ένα: η απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Βεβαίως η κα Τζίβα, ως προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, επί 17 μήνες δεν έχει ακούσει τίποτα για δύο τσιγαράδικα στα Χανιά, τα οποία όλως τυχαίως έκρυβαν στ’ αμπάρια τους κάτι χιλιάδες πακέτα της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ.
Και επειδή η αμνησία είναι ίδιον συγκεκριμένης μερίδας δικαστών, ούτε ο 5ος ειδικός ανακριτής Θεσσαλονίκης έχει ακούσει κάτι για κάποια εταιρεία Dimera –λέτε να είναι αυτή του Ιβάν Σαββίδη;– που πλήρωσε τα ξενοδοχεία και τη βενζίνη για τη μεταφορά των δύο Αρμένηδων κακοποιών οι οποίοι έκαψαν τα αυτοκίνητα του προπονητή Λουτσέκου και του μάνατζερ Ευαγγελόπουλου. Είναι προφανώς ότι δεν κάλεσαν τον κ. Σαββίδη έστω για ένα καφεδάκι, ώστε να διαπιστώσουν πώς είναι δυνατόν να καίγεται το αυτοκίνητο του μάνατζερ του ποδοσφαιριστή Κάτσε με εντολή  άλλου Αρμένη ισοβίτη στις φυλακές Τρικάλων και με οδηγίες του άλλοτε συμβούλου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Σπύρου Μηλιωρίδη.
Το σλόγκαν ότι η Θέμιδα είναι τυφλή ισχύει απολύτως στις παραπάνω περιπτώσεις. Εμείς θα προσθέταμε ότι εκτός από τυφλή ενίοτε είναι και «μεθυσμένη» –εννοούμε ζαλισμένη–, άρα απολύτως εξαρτημένη.
Μπορεί από το ποτό, μπορεί και όχι…