ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ: Μετεξεταστέος και στους τρεις και στους επτά μήνες!


Στη Συνέντευξη Τύπου μετά το ΔΣ-πρόκληση στο «Μακεδονία Παλλάς» του Σαββίδη, ο Ευάγγελος Γραμμένος, πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, είχε δηλώσει: «Ακόμα και σήμερα ψάχνουμε τα πατήματά μας και δεν θα ήταν έτσι αν η Ομοσπονδία λειτουργούσε ήδη με κανόνες». Επαναλαμβάνουμε «έψαχνε τα πατήματα», αν και είχε τρεις μήνες στην ηγεσία της ΕΠΟ, καθώς το συγκεκριμένο ΔΣ έγινε στις 20 Νοεμβρίου 2017.

Στην τηλεοπτική συνέντευξή του στη «Δίκη στον ΣΚΑΪ», ο Γραμμένος ρωτήθηκε «πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να διορθώσει τα κακώς κείμενα» και απάντησε ως εξής: «Θέλουμε χρόνο. Μετά την τροποποίηση των κανονισμών μέσα στον Ιούνιο, θα πρέπει να τρέξουμε την ατζέντα μας, να υλοποιήσουμε πράγματα και να αποκαταστήσουμε άλλα». Προσέξτε: Πέρασαν επτά μήνες αλλά «θα πρέπει να τρέξουμε την ατζέντα μας», δηλαδή ο Γραμμένος ακόμη δεν είναι έτοιμος να διοικήσει. Η αλλιώς για όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στη διαιτησία φταίνε άλλοι, όχι η διοίκησή του.
Όμως, όλα αυτά έρχονται σε αντίθεση με όσα είχε δηλώσει στις 13 Αυγούστου 2017, όταν εξελέγη στην προεδρία της ΕΠΟ: «Το ότι ήρθε η FIFA δείχνει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Εμείς το γνωρίζαμε, τώρα το γνωρίζουν και οι διεθνείς ομοσπονδίες. Η FIFA μπορεί να φέρει όσες επιτροπές θέλει, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Ο χρόνος που θα παραμείνουν στη χώρα μας θα είναι μικρότερος από ό,τι προσδοκούν οι ίδιες. Η FIFA θα ελέγχει αν εφαρμόζεται ο κανονισμός, αν στο οικονομικό κομμάτι κάνεις αυτά που πρέπει να κάνεις, όπως π.χ. για μία σύμβαση, για τέτοιο έλεγχο μιλάμε. Το μεγάλο ζητούμενο είναι να κοιταχτούμε στα μάτια και να δούμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε. Όσοι θεωρούν ότι το κοινώς αποδεκτό ποδόσφαιρο δεν τους ταιριάζει, δεν μπορούμε να συμβαδίσουμε. Θα πείσουμε και τον πιο δύσπιστο πως είναι ανάγκη το Ελληνικό ποδόσφαιρο να βαδίσει σε άλλο δρόμο».
Αρα βγαίνουν τα εξής συμπεράσματα:
1)Το καλοκαίρι ήταν έτοιμος να… διώξει την FIFA, τώρα ακόμη ψάχνει πως θα βελτιώσει το ποδόσφαιρο!
2)Η FIFA απειλεί με Grexit, επειδή όλα έγιναν μπάχαλο. Και φυσικά δεν ζητά ευθύνες από τον Βασιλειάδη και τον Κοντονή αλλά από τον Γραμμένο.