Γραμμένος: «Με στήριξαν Σαββίδης, Μελισσανίδης»


Εκτός από τα θέματα διαιτησίας, που μπορείτε να διαβάσετε πιο κάτω, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος δήλωσε επίσης στη «Δίκη στον ΣΚΑΪ»:
-«Εγγυώμαι προσωπικά ότι δεν θα γίνει Grexit. Υπάρχουν κάποια πράγματα που η FIFA θεωρεί προαπαιτούμενα. Να θυμίσω όμως γιατί βρισκόμαστε υπό επιτήρηση; Γιατί μας έχουν βάλει προσωρινή διοίκηση; Το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου φάνηκε τώρα;». Ακόμη άρχισε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί αν γίνει Grexit, όμως μετά το ψιλογύρισε...
-«Πράγματι με στήριξαν οι Σαββίδης, Μελισσανίδης, στην αρχή και ο Αλαφούζος. Γιατί αυτό απαγορεύεται αφού οι ΠΑΕ έχουν δικαίωμα ψήφου; Οποιος έχει στοιχεία, όπως ο κ. Μητρόπουλος, ας τα προσκομίσει στη δικαιοσύνη»
-«Η επιλογή, μέσω ψηφοφορίας, των τακτικών δικαστών για την ελληνική δικαιοσύνη δεν είναι σωστή. Δεν νομίζω ότι το επιβάλει η ΦΙΦΑ, δεν γνωρίζω γιατί το λέει αυτό ο κ. Κοντονής».
-«Τέρμα οι αναβολές από τη νέα σεζόν. Μια για σπουδαίο λόγο. Θα καταργηθεί και ο τρίτος βαθμός πειθαρχικής δικαιοσύνης. Δεν θα καταργηθεί το Διαιτητικό. Αποφάσεις μέσα σε αποκλειστική προθεσμία. Θα τελειώσουμε με όλα αυτά»
-«Οι κανονισμοί για την αδειοδότηση δεν αλλάζουν. Μόνο η ποινή μπορεί να αλλάξει, αν το εισηγηθεί η Λίγκα».
-«Εκανα λάθος που δεν παραπέμφηκαν δυσφημιστικές δηλώσεις παραγόντων. Εγώ ανέλαβα την ευθύνη να μην γίνει αυτό, επειδή θεωρούσα ότι θα πέσουν η τόνοι. Όμως, αυτό θα αλλάξει».
-«Ο Σαββίδης έκανε μια ενέργεια που είναι αυτονόητα καταδικαστέα. Και ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη από ότι γνωρίζω. Η είδηση έκανε τον γύρω του κόσμου και υπήρξε μια απαξίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου ωστόσο γενικά δεν είναι καλή και η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και καιρό υπό εποπτεία εδώ και πολύ καιρό. Δεν είναι μόνο η εικόνα Σαββίδη».
-«Δεν με επηρέασε η επιστολή με σφαίρα. Το αίσθημα που δοκίμασα, όταν την έλαβα δεν ήταν φόβος, ήταν πίκρα και απογοήτευση».
-«Για λόγους οικονομικούς η ΕΙΜ συνεδριάζει στη Θεσσαλονίκη, επειδή τα περισσότερα μέλη της είναι από τη Βόρεια Ελλάδα».
-«Για τη διαιτησία υπεύθυνη είναι η FIFA. Ο Περέιρα έχει την ευθύνη για τους ορισμούς και δεν θα μπω στο… τρυπάκι να μιλήσω. Δώστε χρόνο στην ΚΕΔ για να φτιάξει ευθύς εξ αρχής την ελληνική διαιτησία. Εγώ στηρίζω το τετραετές πλάνο ανάπτυξης».
-«Η FIFA θέλει έναν εκλέκτορα, επειδή αυτό γίνεται σε όλες τις ομοσπονδίες. Η FIFA είναι αυτή που το επέβαλε».

-«Δεν γνωρίζω αν είναι νόμιμη η παρουσία του Γκαγκάτση ως νομικός σύμβουλος της Λίγκας. Αλλά η ίδια η Λίγκα δεν κάνει τίποτα γι’ αυτό. Εμείς σαν ΕΠΟ τι να κάνουμε; Οι ίδιοι δεν ασχολούνται».
-«Το ζήτημα με την υπόθεση της Κάρτας Υγείας είναι πολύ σοβαρό όχι μόνο με την ποινική διάσταση αλλά και την αστική. Ασκήθηκε μια δίωξη και η ΕΠΟ παρίσταται, αλλά το να μην πάει ο μάρτυρας δεν είναι θέμα της ΕΠΟ αλλά του εισαγγελέα. Αυτός πρέπει να απαιτήσει να βρεθεί ο μάρτυρας στο δικαστήριο».
-«Θέλουμε χρόνο. Μετά την τροποποίηση των κανονισμών μέσα στον Ιούνιο, θα πρέπει να τρέξουμε την ατζέντα μας, να υλοποιήσουμε πράγματα και να αποκαταστήσουμε άλλα».