Διπλό «πυρ» της ΑΕΛ για Παπαπέτρου (update: δηλώσεις Κούγια)

***Με ανακοινώσεις στο ημίχρονο και στο τέλος του ημιτελικού αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ (0-1)
Η ανακοίνωση στο ημίχρονο:
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ: "Μπράβο ρε Παπαπέτρου! Σαν τον μπαμπά... Όλα ανάποδα!".
Η ανακοίνωση μετά το τέλος του αγώνα:
«Συγχαρητήρια στα παιδιά μας!
Δυστυχώς δεν αλλάζουν πολλά πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Πόσα φάουλ έπρεπε να σφυρίξει έξω από την περιοχή;
Δυστυχώς αποκλειστήκαμε από τον Ζαχαριάδη και τον Μερκενίδη με το άκυρο γκολ του Μασούντ στον πρώτο ημιτελικό…
Δυστυχώς αποκλειστήκαμε με τη σημαδεμένη κάρτα στον Φατιόν…
Λυπούμαστε, γιατί θέλαμε να αφιερώσουμε την πρόκρισή μας στον συμπατριώτη μας αεροπόρο Σμηναγό Μπαλταδώρο και στα μωρά παιδιά του και στα δυο λεβεντόπαιδα που είναι φυλακισμένα από τους «φίλους» μας τους Τούρκους στα μπουντρούμια της Ανδριανούπολης και οι πολιτικοί μας, αντί να είναι μονιασμένοι, κάθε μέρα παίρνουν το Πρωτάθλημα Διχόνοιας στα τηλεοπτικά παράθυρα για το ποιος φταίει περισσότερο».
***Στον ημιτελικό Κυπέλλου ΑΕΚ-ΑΕΛ 1-0, που κρίθηκε στο 94’ με το εντυπωσιακό γκολ του Χριστοδουλόπουλου, όμως πως γίνεται για ένα τέτοιο ματς να έχει δείξει έξι σε παίκτες της Λάρισας (Μιλοσάβλιεβιτς 23’, Χούμπτσεβ 45’, Γκόλιας 45’,  Μασούρας 84’, Μπόζοβιτς 90’, Περόνε 90’) και μόνο μια στην ΑΕΚ (Κονέ 61’);
***Χθες ο Παπαπέτρου δεν έκανε τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο από το να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις για το πώς θα σφυρίξει, δηλαδή 80-20 υπέρ της ΑΕΚ. Εδωσε αρκετά ανύπαρκτα φάουλ στην ΑΕΚ και παράλληλα ανέχθηκε το σκληρό παικτών της, χαρίζοντας φυσικά και κάρτες. Και… καλά έκανε διαχείριση.




Βολές για τη διαιτησία του Παπαπέτρου αλλά και για τον Ζαχαριάδη στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ εξαπέλυσε και ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας με σημερινές (19/04) δηλώσεις του.

Αναλυτικά: «Δεν είναι δυνατόν για μία ακόμα φορά οι διαιτητές και οι βοηθοί διαιτητών να διαμορφώνουν το παρόν και το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο διαιτητής Παπαπέτρου έπρεπε να αποβάλλει τον Μπακάκη. Προσπαθούμε, πάντως, να μη δημιουργούμε τέτοια ατμόσφαιρα πριν τους αγώνες. Εμείς, βέβαια, δεν έχουμε δημοσιογράφους και σάιτ που είναι στο σύστημά μας. Έχω δεσμευθεί ότι θα κάνω μία συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, για να κάνω έναν απολογισμό για την ΑΕΛ μας. Χρειάστηκαν άδικες αποφάσεις διαιτητών, προκειμένου να μας στερήσουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε ένα Κύπελλο. Πάντως, στη Λάρισα έχουμε μία άλλη νοοτροπία και από το χθεσινό παιχνίδι κερδίσαμε πολλά πράγματα. Ήμουν περισσότερο οργισμένος για δύο φάσεις που έγιναν μπροστά στα μάτια του διαιτητή και του τέταρτου και όταν είδα τη φάση του Μπακάκη, θα μπορούσα να αντιδράσω εντονότερα. Επειδή, όμως, όλοι σε… περιμένουν στη γωνία, δεν το έκανα. Η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα που το νομικό της επιτελείο κάθεται στον πάγκο. Βλέπω τα πρωτοσέλιδα που αποθεώνουν την ΑΕΚ για την πρόκριση στον τελικό, ενώ εμείς σαν Λάρισα δεν πήραμε ούτε ένα μονόστηλο».

Η… χαρά της ΑΕΚ είναι ο Παπαπέτρου
Στον δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου, ΑΕΚ-ΑΕΛ 1-0 απλά επαληθεύτηκε ο κανόνας. Ο διεθνής Αθηναίος διαιτητής ευνόησε την ΑΕΚ σε έκτο συνεχόμενο παιχνίδι τα τελευταία δυο χρόνια, προκαλώντας και τις διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων που εξέδωσαν δυο ανακοινώσεις συν τις δηλώσεις Κούγια.
Απορία της πλειοψηφίας των φιλάθλων αποτελεί πως γίνεται σε ένα ματς που κρίθηκε στο 94’, ο Παπαπέτρου να έχει δείξει έξι κίτρινες σε παίκτες της Θεσσαλικής ομάδας και μόνο μια στη φιλοξενούμενη; Ακόμη, καταλόγισε αρκετά ανύπαρκτα φάουλ στην ΑΕΚ και παράλληλα ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι της, χαρίζοντας φυσικά και κάρτες, με κορυφαίο παράδειγμα ότι κράτησε στο παιχνίδι τον Μπακάκη.
Η ΑΕΚ προκρίθηκε στον τελικό με ευνοϊκή διαιτησία του Παπαπέτρου, όπως είχε κάνει και στον περσινό ημιτελικό στις 13/04/17 Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-2:
1) Φάνηκαν πολλά από αρχή, καθώς στο 22’ υπάρχει ανατροπή του Φιγκέιρας από τον Πατίτο Ροντρίγκες.
2) Στο 32’ έγινε το δεύτερο πέναλτι, που επίσης δεν δόθηκε, αφού στο γύρισμα του Μάριν η μπάλα βρήκε το χέρι του Σιμόες, πέναλτι που ζήτησε, με έντονες διαμαρτυρίες και ο Γερμανός, όπως και άλλοι παίκτες του Ολυμπιακού.
3) Στο δεύτερο γκολ της ΑΕΚ υπάρχει …κονσέρτο από λάθη, άρα είναι άκυρο. Πριν το κόρνερ από το οποίο προέρχεται γίνεται φάουλ στον Ρέτσο που δεν καταλογίστηκε, αν και ο Χριστοδουλόπουλος τον τράβηξε από τη φανέλα. Σα να μην έφτανε αυτό, αν προτιμάτε το αποκορύφωμα της αδικίας, είναι ότι ο σκόρερ Πατίτο έκανε κοντρόλ με το χέρι.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια:
Ο Παπαπέτρου, ο οποίος στον περσινό ημιτελικό Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2, είχε μερίδιο στην αλλοίωση του Κυπέλλου, αφού όπως μπορείτε να διαβάσετε στη διπλανή στήλη άφησε με παράπονα τους «ερυθρόλευκους». Η διαιτησία του ήταν ανάλογη με αυτή στο ματς πρωταθλήματος της τρέχουσας σεζόν. Διαβάστε τι έγινε στο παιχνίδι της 4ης Φεβρουαρίου, όπως και στα υπόλοιπα παιχνίδια της τελευταίας διετίας που ο Παπαπέτρου ευνόησε την ΑΕΚ.
Αναλυτικά:
04/02/18 Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-2: Δεν έδωσε πέναλτι στο κεφαλοκλείδωμα του Βράνιες στον Μποτία στο 18’,  ενώ στο δεύτερο γκολ της ΑΕΚ προηγείται επιθετικό φάουλ του Γιακουμάκη στον Μποτία.
01/10/17 Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 2-0: Μπορεί η ΑΕΚ να γνώρισε την πρώτη της ήττα, όμως δεν πρέπει να έχει παράπονο από τον Παπαπέτρου. Χάρισε κάρτες, κάποιες μπορεί και να… δίπλωναν, όπως στον Βράνιες και στον Γιόχανσον.
12/03/17 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 3-0: Στο ένα γκολ της ΑΕΚ προηγείται φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ, το οποίο ο Παπαπέτρου δεν καταλόγισε και στην εξέλιξη της φάσης οι Θεσσαλονικείς δέχθηκαν το γκολ. Στο άλλο προηγείται χέρι, παράβαση που επίσης δεν υπέδειξε ο Παπαπέτρου, ο οποίος δεν έδωσε και πέναλτι υπέρ τον Ενρίκε, φάση που αν γινόταν έξω από την περιοχή θα την έδινε φάουλ.
18/01/17 Παναιτωλικός – ΑΕΚ 3-2: Δεν καταλόγισε πέναλτι σε βάρος της ΑΕΚ αλλά και αποβολή του Μπάρκα.
Εξαιτίας της διαιτησίας του τόσο στον περσινό, όσο και στο φετινό αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2 (σ.σ. το σκορ είναι ίδιο, η διαφορά είναι ότι ο πρώτος ήταν ημιτελικός Κυπέλλου και ο δεύτερος για το πρωτάθλημα), ο Παπαπέτρου δεν έπρεπε να μπαίνει στην ΑΕΚ. Πάντως, εμείς ευχόμαστε να οριστεί να σφυρίξει και τον τελικό.