Στον κάδο …αχρήστων τα προβλήματα των διαιτητών

Σεμινάριο για VAR έγινε την Δευτέρα. Μάζεψαν τους διαιτητές της Λίγκας στα γραφεία της ΕΠΟ για να τους διδάξει ο Αγγλος Ελερέι, μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA.
Όπως είπε και ο Ελερέι η εκπαίδευση για το VAR πρέπει να είναι εξάμηνη αλλά στην ΚΕΔ δεν έκαναν ούτε σεμινάριο έξι ωρών, καθώς ξεκίνησαν στις 09:00 και ολοκλήρωσαν στις 01:30. Χρόνος υπήρχε καθώς η συνέντευξη Τύπου είχε οριστεί για τις 15:00 και είθισται σε κάθε σεμινάριο να δίνεται ο λόγος στους διαιτητές για να αναφέρουν τα προβλήματά τους.
Αυτό γινόταν… παλιά. Κανείς δεν ήθελε να ακούσει τους ρέφερι σε εποχή που είναι απλήρωτοι και τρομοκρατημένοι. Εχουν λαμβάνειν αμοιβές από την 11η αγωνιστική, αφού μήνα Απρίλιο «ανακάλυψαν» ότι υπάρχει πρόβλημα με τον ΕΦΚΑ, κάτι που είναι γνωστό από τον περασμένο Οκτώβριο-Νοέμβριο και επισημοποιήθηκε τον Ιανουάριο. Παράλληλα, οι ρέφερι δεν θέλουν να ορίζονται τις τελευταίες αγωνιστικές επειδή φοβούνται και παρότι έθεσαν το πρόβλημα στο σεμινάριο του Ιανουαρίου, η ΚΕΔ αφήνει για παράδειγμα τον Κομίνη ανάμεσα στις… συμπληγάδες των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ για το αν πρέπει να πάει στην Εφέσεων να καταθέσει. Ούτε δόθηκαν εντολές για το πώς πρέπει να συμπληρώνονται τα φύλλα αγώνων…
Οι διαιτητές έχουν κι άλλα προβλήματα. Όμως, ποιος θα τους ακούσει;

Πλήρωσαν τα έξοδα
Στο σεμινάριο του Ιανουαρίου, ο Περέιρα είχε δεσμευτεί ότι θα προτείνει να καταβάλλονται στους διαιτητές τα έξοδα των σεμιναρίων. Φυσικά, μια που το είπε και μια που τα ξέχασε, καθώς οι ίδιοι πλήρωσαν τα έξοδα για να κάνουν μαθήματα και να ακούσουν τη μετάφραση του Κουκουλάκη, πάνω στα όσα έλεγε ο Ελερέι για το VAR. Την ίδια ώρα ακόμη και οι Περέιρα, Τριτσώνης, Κουκουλάκης θα πρέπει να ζαλίζονται από τις αμοιβές τους για τις υπηρεσίες τους στην ΚΕΔ, καθώς δεν έχει διαψευστεί ότι ο πρώτος παίρνει 22.000 ευρώ τον μήνα και από 12.000 οι άλλοι δυο.