Κούγιας: «Είναι δυνατόν να μην καταθέσει ο Κομίνης;»

***«Αυτό που γίνεται κατά του κ. Σκουτέρη έχει ενοχλήσει όλον τον νομικό κόσμο. Μάλλον δεν τον ελέγχουν, γι’ αυτό και τον κυνηγούν»

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Αλέξης Κούγιας και χαρακτήρισε επιβεβλημένη την κατάθεση Κομίνη στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Παράλληλα, σχολίασε και την απόφαση της ΠΑΕ ΑΕΚ να αναθεωρήσει τη στάση της σχετικά με την εξέταση του βίντεο και την αναγκαιότητα κατάθεσης του Θεσπρωτού ρέφερι.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη θεαματική στροφή της ΑΕΚ στο θέμα του βίντεο και της κατάθεσης Κομίνη και πώς μπορεί να εξηγηθεί: «Είναι δικαίωμά της. Όταν είσαι σε μια δικαστική αντιδικία, ο σκοπός που έχεις είτε ως δικηγόρος, είτε ως άμεσα ενδιαφερόμενος είναι να κερδίσεις την υπόθεση. Υπάρχουν διάφορα ενδεχόμενα. Συμβαίνει πολλές φορές στις δίκες. Δεν μπορώ να γνωρίζω. Πιθανώς να γνωρίζει η ΑΕΚ είτε αμέσως είτε εμμέσως τι θα πει ο Κομίνης. Είναι μια λογική σκέψη, δεν το γνωρίζω. Ή να γνωρίζει πως δεν πρόκειται να έρθει να καταθέσει. Στην αθλητική δικαιοσύνη, άλλωστε, δεν προβλέπεται βίαιη προσαγωγή».

Για το αν πρέπει ο Κομίνης να καταθέσει: «Είναι δυνατόν να μην παρουσιαστεί ο Κομίνης; Μου κάνει εντύπωση πώς και δεν το ζητά αυτεπάγγελτα η Επιτροπή Εφέσεων. Δεν χρειάζεται να το ζητήσει ο ΠΑΟΚ».

Για το αν πρέπει να ληφθεί υπόψη το βίντεο: «Σκοπός των δικηγόρων είναι να βοηθήσουν τη δικαιοσύνη να βγάλει μια δίκαιη απόφαση, όχι να παραπλανήσουν τη δικαιοσύνη. Η διαφορά της ποιότητας των δικηγόρων είναι να μπορείς με τα αποδεικτικά στοιχεία του αντιδίκου να αποδεικνύεις το δίκιο σου. Αυτή είναι η επιτυχία ενός δικηγόρου. Να παίρνεις την χειρότερη εκδοχή και να καταφέρνεις με τη γνώση και την προσωπικότητά σου αυτό που νομίζει ο αντίδικος ότι είναι υπέρ του να το κάνεις υπέρ σου. Εδώ στην προκειμένη περίπτωση η δικαιοσύνη δεν εξαρτάται από το τι θέλει ο δικηγόρος ή τη φιλοσοφία του στις δίκες. Πρέπει να το κάνει μόνη της».

Για το ότι ο Σκουτέρης εξετάζεται για προσβολή του κύρους της δικαιοσύνης: «Ο κ. Σκουτέρης προέρχεται από οικογένεια δικαστών και ο ίδιος είναι από τους δικαστές που χαίρεσαι να δικάζουν υποθέσεις σου. Αυτό που γίνεται κατά του κ. Σκουτέρη έχει ενοχλήσει όλον τον νομικό κόσμο. Μάλλον δεν τον ελέγχουν, γι’ αυτό και τον κυνηγούν».

Για τις εκτιμήσεις του σχετικά με την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ: «Δεν γνωρίζω τι περιέχει το βίντεο. Αυτό θα εκτιμηθεί από τον δικαστή, μαζί με όλα τα υπόλοιπα αποδεικτικά στοιχεία. Δεν μπορώ να κάνω κάποια πρόβλεψη. Δεν συμμετείχα στη διαδικασία, δεν γνωρίζω τις επιχειρηματολογίες των δύο μερών. Μην εκπλαγεί κανείς, όμως, αν ανατραπεί η απόφαση. Συμβαίνει πολλές φορές και σε δεύτερο και σε τρίτο βαθμό. Οι δικαστές αποδεικνύουν την εντιμότητά τους με την προσωπικότητά τους. Μέχρι στιγμής, κανείς από τα μέλη της Επιτροπής Εφέσεων δεν έχει δώσει δικαίωμα».