«Ο Αρειος Πάγος διατράνωσε την αθωότητα Μαρινάκη από συκοφαντικές επιθέσεις που προσπαθούν να βλάψουν την εικόνα του»

***Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων, σε δημοσίευμα του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων

Αναλυτικά το δημοσίευμα του κινεζικού πρακτορείου XINHUA αναφέρει τα εξής για τον διοικητικό ηγέτη του Ολυμπιακού:

«Το Ανώτατο Ελληνικό Δικαστήριο απάλλαξε πλήρως τον Ευάγγελο Μαρινάκη
Η παρατεταμένη έρευνα για τη φερόμενη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο τελειώνει οριστικά με το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ελλάδα να απορρίπτει τέσσερις κατηγορίες εναντίον του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ Φόρεστ Βαγγέλη Μαρινάκη.
Στον 50χρονο επιχειρηματία είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για εκβιασμό, εμπρησμό, απάτη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση από το Εφετείο Αθηνών τον Νοέμβριο. Ωστόσο, η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου επιβεβαίωσε πλήρως τη θέση του Μαρινάκη, ο οποίος εξ’αρχής αρνήθηκε οποιοδήποτε αδίκημα, διατρανώνοντας την αθωότητά του από οποιεσδήποτε συκοφαντικές ή παραπλανητικές επιθέσεις οι οποίες προσπαθούν να βλάψουν την εικόνα του.
Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο γνωστός Έλληνας εφοπλιστής και ιδιοκτήτης και ποδοσφαιρικών συλλόγων αντιμετώπισε ψευδείς κατηγορίες.
Το 2011, κάτω από την “καταιγίδα” του σκανδάλου Koriopolis, ο Μαρινάκης κατηγορήθηκε για μια σειρά κακουργηματικές κατηγορίες, ωστόσο αποδείχθηκε αθώος, καθώς οι ισχυρισμοί εναντίον του ήταν νομικά αβάσιμοι, χωρίς αξία, αποκλείοντας τη δυνατότητα ακρόασης.
Σε δήλωσή του ο Μαρινάκης τόνισε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τόσο τον Ολυμπιακό όσο και τη Νότιγχαμ Φόρεστ και να διεξάγει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες με αρχές και επαγγελματισμό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν αναλάβει την κυριότητα του Ολυμπιακού το 2010, ο Μαρινάκης δεν είχε ποτέ καταδικαστεί σε καμία δικαιοδοσία».