Καμία πρόοδος για την αποφυγή του Grexit


Το… πάθημα δεν έγινε μάθημα. Στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος, η ΕΠΟ έδωσε την εντύπωση ότι σερνόταν πίσω από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος λειτούργησε ως …πρόεδρος του ποδοσφαίρου, ρόλος που θεσμικά ανήκει στον Γραμμένο, αντίθετα η ομοσπονδία εξαναγκάστηκε να στείλει σε αυτόν προτάσεις για αλλαγές στους κανονισμούς!

Παράλληλα, ο Βασιλειάδης έκανε τις συναντήσεις με τις ΠΑΕ και διαμόρφωσε τις προτάσεις για τις αλλαγές στους κανονισμούς, παρεμβαίνοντας ξεκάθαρα στο αυτοδιοίκητο. Αγνωστο
που πήγαν αυτές οι προτάσεις του Βασιλειάδη, καθώς ακολούθησε η επιστολή του Χούμπελ για Grexit!
Η ουσία είναι ότι πρόεδρος της ΕΠΟ και η διοίκησή του εξακολουθούν να δείχνουν ανήμποροι να ανατρέψουν την κατάσταση, ώστε να… εξαφανιστεί ο κίνδυνος αποβολής για τις ελληνικές ομάδες και την Εθνική.  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εστάλη επιστολή ως απάντηση σε αυτή του Χούμπελ για Grexit, που αν αληθεύουν οι διαρροές για το περιεχόμενό της (σ.σ. προτείνουν κανονισμούς που ήδη ισχύουν), είναι εκτός τόπου και χρόνου. Επίσης, είναι επιβεβαιωμένο ότι η FIFA δεν απάντησε.
Η διοίκηση Γραμμένου δείχνει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει. Ενδεικτικό της άσχημης κατάστασης είναι ότι ο Χούμπελ δεν ήρθε ξανά στην Ελλάδα μετά την επιστολή του, ούτε για το ΔΣ της ΕΠΟ στις 29 Μαρτίου, στέλνοντας άλλα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης (σ.σ. τον Ντερβισάι και τον Γεωργίου). Ούτε ο πρόεδρος της ΕΠΟ πήγε να τον συναντήσει, είτε στην Ελβετία, στα γραφεία της FIFA, είτε στην Αυστρία, την χώρα του.
Αρα δεν ξεκίνησε διάλογος, άρα δεν υπάρχει πρόοοδος… Ασχετα αν ο Γραμμένος δήλωσε πως θα παραιτηθεί αν γίνει Grexit…