Από ομοσπονδία ποδοσφαίρου γίνεται φιλολογικός σύλλογος



*** Από την επιστολή της Σαμούρα προκύπτει ότι η ΕΠΟ απέτυχε στη διοίκηση, στη διαιτησία και στην αθλητική δικαιοσύνη. Μηδέν από μηδέν ίσον μηδέν…
***Σα να μην έφταναν αυτά κάνει υποδείξεις μέχρι και για την επικοινωνική πολιτική της ομοσπονδίας και εδώ ταιριάζει το... δεν περιγράφω άλλο!!!
***Βέβοια, ουδείς εγγυάται ότι δεν θα γίνουν τα ίδια και χειρότερα αφού το πρώτο... μνημόνιο (Επιτροπή Παρακολούθησης και ξένος αρχιδιαιτητής) απέτυχε παταγωδώς.


Ποιος είπε ότι το ποδόσφαιρο και η πολιτική δεν μοιάζουν; Απόδειξη ότι και στο ποδόσφαιρο το ένα μνημόνιο έρχεται μετά το άλλο. Ουσιαστικά το μόνο που δεν ζητεί η Γενική Γραμματέας της FIFA, Φατμά Σαμούρα στο δεύτερο ποδοσφαιρικό μνημόνιο είναι να παραιτηθεί η διοίκηση Γραμμένου. Η ΕΠΟ από ποδοσφαιρική ομοσπονδία μετατρέπεται σε… φιλολογικό σύλλογο του ποδοσφαίρου.
Αν συνεχίσει έτσι, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να στείλουν και νέο πρόεδρο, διότι σύμφωνα με πρόσφατη δήλωσή του η διοίκησή του δεν πρόλαβε να εφαρμόσει αυτά που ήθελε. Προφανώς, η συγκεκριμένη δικαιολογία δεν έγινε αποδεκτή από την FIFA, με απόδειξη ότι επιβάλλει ξένο υπερσύμβουλο για τουλάχιστον δώδεκα μήνες, με στόχο να προχωρήσει τις αλλαγές που θα αποφασίσει η ίδια η FIFA.
«Θα εκπονηθεί στρατηγικό πλάνο με μετρήσιμους στόχους για τη βελτίωση της εσωτερικής δομής της ΕΠΟ. Τη διαδικασία αυτή θα επιβλέψει ένας ανεξάρτητος ειδικός ο οποίος θα αποφασιστεί από τη FIFA και την UEFA. Ο ρόλος του ειδικού θα καθοριστεί σε ξεχωριστή σύμβαση που θα συνταχθεί από τη FIFA και την UEFA, αναμένεται δε να παραμείνει στην Ελλάδα για δώδεκα τουλάχιστον μήνες. Ο/Η ειδικός, από κοινού με την ΕΠΟ, πρέπει να παρουσιάσει το στρατηγικό πλάνο μαζί με το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή του, μέχρι την 15 Ιουλίου 2018», αναφέρει χαρακτηριστικά η Σαμούρα. Συμπληρώστε ότι η FIFA θα επιβάλει στην ΕΠΟ μέχρι και πώς να λειτουργεί. Δηλαδή, σε μια εκλεγμένη διοίκηση.
Ακόμη, επιβάλει και τρίτο ξένο αρχιδιαιτητή που θα έρθει μέχρι τις 30 Ιουνίου. Σε λίγο δεν θα μείνει ξένος παράγοντας της διαιτησίας που δεν θα έρθει στην Ελλάδα. Μετά την απαξίωση της ομοσπονδίας με τον υπερσύμβουλο έχουμε και την απαξίωση της διαιτησίας και σε αυτό συμπληρώστε και την εντολή για ξένους διαιτητές, καθώς επιβάλει σχετικό κανονισμό ενόψει της σεζόν 2018-19.
Σα να μην έφτανε αυτό η FIFA δίνει και εντολές μέχρι και για την λειτουργία της αθλητικής δικαιοσύνης που επίσης η Σαμούρα κρίνει αποτυχημένη! «Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ πρέπει να εκδίδει αποφάσεις εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών. Σε περίπτωση εφέσεως ενώπιον της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, η απόφαση θα λαμβάνεται εντός επτά (7) εργασίμων ημερών», αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Σαμούρα, η οποία επικεντρώνεται και στην Επιτροπή Δεοντολογίας, από την οποία «αναμένει από την επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ να κάνει πλήρη χρήση της εντολής της, σε συμμόρφωση με τον σχετικό κανονισμό. Ειδικότερα, και σε συμμόρφωση με τις διατάξεις του κώδικα δεοντολογίας της ΕΠΟ, αναμένει από την επιτροπή δεοντολογίας να ενεργεί αυστηρά κατά οποιουδήποτε αξιωματούχου – ήτοι οποιουδήποτε μέλους ΔΣ, μέλους επιτροπής… ατόμων που ασκούν, de facto, τη διοίκηση επαγγελματικών ή ερασιτεχνικών σωματείων, ακόμα και εάν η συμμετοχή τους δεν είναι επίσημη – που προβαίνει σε δυσμενείς και δυσφημιστικές δηλώσεις κατά των αρχών και οργάνων του ποδοσφαίρου, ιδιαιτέρως μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης».
Οσο για την επικοινωνιακή πολιτική; Η Σαμούρα, δηλαδή η FIFA ζητεί την ΕΠΟ να εφαρμόσει μια νέα εσωτερική, επικοινωνιακή πολιτική με στόχο τη διασφάλιση της διαφάνειας της ΕΠΟ καθώς και στο να αποφευχθεί το γεγονός ότι τα ελληνικά ΜΜΕ δημοσιεύουν εικασίες για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΠΟ. Ο σχετικός έλεγχος θα γίνει μέχρι την 29 Ιουνίου 2018.

Σχόλια