Μια ακόμα… κωμωδία


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (ΓΑΥΡΟΣ)
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ούτε πέντε λεπτά δεν διήρκησε η απολογία των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ. Ηταν φυσιολογικό να αποδεχθούν το κατηγορητήριο, που δεν έχει σχέση με τα πραγματικά γεγονότα και απειλούνται μόνο με πρόστιμο αντί για αφαίρεση βαθμών. Μάλιστα, ο Μηνάς Λυσάνδρου, διευθύνων σύμβουλος και νομικός της ΑΕΚ έριξε και την ευθύνη στην ΕΠΟ λέγοντας «ο τελικός είναι πάντα ένας ιδιαίτερος αγώνας. Η ΕΠΟ έχει την ευθύνη για τα πάντα, επιλέγει σεκιούριτι, ανθρώπους ασφαλείας, τα πάντα»!
Λες και οι ομάδες δεν ευθύνονται για τη συμπεριφορά των οπαδών τους…
Σα να μην έφταναν όλα αυτά, και οι δύο ΠΑΕ, ζήτησαν την επιείκεια της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, δηλαδή όσο το δυνατόν χαμηλότερο πρόστιμο. Η απόφαση αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.
-Μπορεί η υπόθεση του τελικού Κυπέλλου, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-2 να εκδικάστηκε χθες από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, με βάση το «αστείο», σε σχέση με τα πραγματικά γεγονότα, κατηγορητήριο, όμως είναι… ανοιχτή ακόμη η καταγγελία του Ολυμπιακού. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου την παρέλαβε χθες και θα αποφασίσει για την τύχη της. Ακόμη και αν εκδικάστηκε η υπόθεση, έχει δικαίωμα συμπληρωματικής δίωξης.
-Παρέμβαση για να αλλάξει το «αστείο» κατηγορητήριο μπορεί να κάνει είτε ο κ. Σιμιτζόγλου, είτε ο αναπληρωτής του Γιώργος Λαϊνης. Και οι δυο ήταν στον τελικό Κυπέλλου, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-2 και με βάση τον Πειθαρχικό Κώδικα μπορούν να προβούν σε συμπληρωματική πειθαρχική δίωξη. Η τουλάχιστον δεν έχει διαψευστεί. Παρέμβαση μπορεί να γίνει και από την FIFA, η οποία είχε τρεις παρατηρητές της στον τελικό Κυπέλλου.


«Τυφλή» η αστυνομία
Από το ρεσιτάλ βίας των οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν τραυματισμοί πέντε αστυνομικών. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες στην έκθεσή της δεν αναφέρεται στα επεισόδια στις κερκίδες του ΟΑΚΑ και στις μάχες των ανδρών της με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, τόσο εντός, όσο και στον εν γένει χώρο του γηπέδου. Αν γινόταν αυτό, επειδή εστάλη μετά, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ θα άλλαζε και το κατηγορητήριο και οι δυο φιναλίστ δεν θα κινδύνευαν μόνο με πρόστιμο αλλά με αφαίρεση τριών βαθμών, σύμφωνα με τα πραγματικά γεγονότα που αποδεικνύονται και από αρκετά βίντεο, όπως και από πλήθος δημοσιευμάτων…
Για τον αγώνα πρωταθλήματος Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2 η αστυνομία έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο στην έκθεσή της, με συνέπεια να αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από τον Ολυμπιακό. Για τα εκατό φορές χειρότερα που έγιναν στον τελικό, απλά είναι Σάββατο! Όπως χαρίστηκε στην ΑΕΚ και στα προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακός και τον ΠΑΟΚ και για να μη μείνει… παραπονούμενος ο ΠΑΟΚ η αστυνομία δεν έγραψε τίποτα, ούτε για τα επεισόδια στα Γιάννινα και στην Κέρκυρα, όπου υπήρξαν ζημιές εντός του γηπέδου, ούτε έξω από την Τούμπα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, όπου τραυματίστηκαν πάνω από δέκα άνδρες της αστυνομίας (σύμφωνα με πληροφορίες).
Οι αρμόδιοι ξεχνούν ότι οι χάρες σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου, αφού κάνουν τα ίδια και… πέρα βρέχει! Ο Βασιλειάδης τι άποψη έχει; Με την ευκαιρία, η έκθεση της ΔΕΑΒ γράφει τίποτα για το ρεσιτάλ βίας των οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο;
Τίποτα δεν έμεινε όρθιο. Όλα τα πήρε η μπάλα της …εξυγίανσης…