Αποτυχημένοι και τελειωμένοι


***Οι αξιωματούχοι της FIFA κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να βασιστούν σε κάποια πρόσωπα


Γραμμένος, Περέιρα, Τριτσώνης, Κουκουλάκης έχουν βυθίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, άρα είναι αδύνατο να επιβάλλουν τις αλλαγές που θέλει FIFA. Απλά πράγματα είναι αυτά! Πιο απλά δεν γίνεται.
Επόσης, κίνδυνος Grexit δεν υπάρχει. Ηταν ένας… μπαμπούλας για να σταματήσει η αμφισβήτηση προς την ΕΠΟ και την ΚΕΔ, ώστε να τελειώσουν ομαλά το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, καθώς η κατάσταση είχε ξεφύγει, εξαιτίας του αδυσώπητου και παρασκηνιακού πολέμου, μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Το μόνο που μένει είναι το σενάριο παραίτησης του Ευάγγελου Γραμμένου από την προεδρία της ΕΠΟ αλλά και, όπως έχουμε γράψει εδώ και μέρες, η προκήρυξη εκλογών, όχι μόνο για την ηγεσία της Ομοσπονδίας αλλά ολόκληρου του ΔΣ.
Η FIFA, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δώσει τη συγκατάθεσή της για αρχαιρεσίες, αν και την πλειοψηφία των ενώσεων δεν έχουν ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε η ΑΕΚ. «Υποστηρίζουμε κι εμπιστευόμαστε πλήρως τον Πρόεδρο της ΕΠΟ και το έργο του. Ζητούμε αναλόγως να τον στηρίζει και να ενεργεί μαζί του το σύνολο της Εκτελεστικής Επιτροπής. Θέλουμε την υποστήριξη και από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο», ζήτησε, υπό τη σκιά της εισήγησης του Χούμπελ για Grexit, το μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, Εντι Ντερβισάι στο τελευταίο ΔΣ της ΕΠΟ στις 29 Μαρτίου 2018.
Όμως, δεν έγινε τίποτα από όλα αυτά και οι εκλογές είναι μονόδρομος, αν υπάρχει και σενάριο διοικούσας, με λιγότερες πιθανότητες. Η Ομοσπονδία βρίσκεται εν αναμονή μνημονίου από την FIFA, με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Όμως, οι αξιωματούχοι της τελευταίας έχουν αντιληφθεί ότι δεν γίνεται να τις επιβάλουν τα πρόσωπα που έφτασαν το ελληνικό ποδόσφαιρο στη χειρότερη περίοδο της ιστορίας του. Δηλαδή η… καμπάνα χτυπάει για τον Γραμμένο και επειδή πρόκειται για αλλαγές και στη διαιτησία και για τους Περέιρα, Τριτσώνη, Κουκουλάκη.