Τους... έκαψε διεθνώς και ο Μπορμπαλάν


«Συνέβησαν διάφορα περιστατικά, τα οποία κατέγραψαν και οι τηλεοπτικές κάμερες. Ήταν κυρίως στις εξέδρες και εκτός αγωνιστικού χώρου», δήλωσε ο Νταβίντ Μπορμπαλάν, ο διαιτητής του τελικού ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στην καταλανική εφημερίδα «El Mundo Deportivo» για τα επεισόδια στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου που έκαναν τον γύρο του κόσμου και μέσω δημοσιευμάτων σε ιστοσελίδες διεθνούς εμβέλειας.
Εμμέσως πλην σαφώς και ο Ισπανός ρέφερι μίλησε για επεισόδια, όμως οι αρμόδιοι (ΕΠΟ, Βασιλειάδης, Ποδοσφαιρικοί Εισαγγελείς αλλά και η FIFA που έστειλε τρεις δικούς της παρατηρητές), με αποκορύφωμα και την έκθεση των τριών παρατηρητών αγώνα της ΕΠΟ... αμολάνε αετό, με συνέπεια να έχουμε ένα κατηγορητήριο που αποτελεί «μαγική εικόνα».
Με συνέπεια η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ να μην κινδυνεύουν με αφαίρεση βαθμών και τιμωρία της έδρας τους και στην υπόθεση που εκδικάστηκε σήμερα (18/05) στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ να απειλούνται μόνο με πρόστιμο. Βλέπετε τα... φύκια της «εξυγίανσης» δεν έχουν μεταξωτές κορδέλες, εννοούμε πως  στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει ισονομία.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπορμπαλάν για τα όσα έζησε ως διαιτητής στον τελικό Κυπέλλου: «Ήταν κάτι αναπάντεχο. Πίστευα ότι είχα τελειώσει με τα ματς εκτός Ισπανίας και με κάλεσαν ξαφνικά από την Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι ήθελα πολύ να το κάνω, αν και γνώριζα πως θα επρόκειτο για έναν τελικό που ακόμα και πριν τη σέντρα, θα ήταν αρκετά περίπλοκος. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία μου εκεί. Ήταν ένας δύσκολος τελικός. Συνέβησαν διάφορα περιστατικά, τα οποία κατέγραψαν και οι τηλεοπτικές κάμερες. Ήταν κυρίως στις εξέδρες και εκτός αγωνιστικού χώρου. Υπήρξαν κάποια νεύρα στα τελευταία λεπτά ανάμεσα στους παίκτες, ωστόσο στην εξέλιξη του αγώνα, με δεδομένο ότι ήταν τελικός, όλα ήταν φυσιολογικά. Είμαι χαρούμενος που ήταν ένα εξαιρετικό φινάλε στη διεθνή καριέρα μου».