Ο πόλεμος ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, η… πίτα κι τα ψίχουλα


Η δήλωση του Ιβάν Σαββίδη για πισώπλατα μαχαιρώματα, που ακολούθησε παρόμοιο ποστ του υιού του στα social media και μάλιστα προ ενός έτους, δεν είχε μόνο τη φωτογραφία του Δημήτρη Μελισσανίδη. Παράλληλα να ληφθούν υπόψη και τα δημοσιεύματα από τα ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ ότι πλέον δεν συνυπάρχουν ούτε στην ΕΠΟ, που αποτελούν επιβεβαίωση όσων έχουμε ήδη αποκαλύψει, άρα έχουμε να κάνουμε με δεδομένα.
Ο πόλεμος είναι άγριος. Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης εξοργίστηκαν και για το… «Μάο, Μάο», άλλη μια απόδειξη της οριστικής ρήξης αλλά και για το ότι η συμμαχία με την ΑΕΚ ουσιαστικά δεν κατέληξε δεν σύμπραξη, καθώς η πίτα της ποδοσφαιρικής εξουσίας και της διαιτησίας πήγε στην πρωταθλήτρια και στην ομάδα της Θεσσαλονίκης δίνονταν μόνο ψίχουλα που… εξαφανίστηκαν κι αυτά μόλις έβγαλαν τον Ολυμπιακό απέξω, κάτι που έγινε και με την βοήθεια κυβερνητικών φίλων.
Πρόκειται για φαινόμενα αντιληπτά από όλους όσους ασχολούνται με την κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο, όπως φυσικά ξεκάθαρη είναι και η οριστική και χωρίς επιστροφή ρήξη των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ. Δεν είναι μόνο ο εμφύλιος στην ΕΠΟ, όπου ο ΠΑΟΚ κέρασε και η ΑΕΚ έπινε το νέκταρ αλλά και οι μετωπικές συγκρούσεις για τις εκλογές ποδοσφαιρικών ενώσεων, όπου στο παρελθόν υπήρξαν σύμμαχοι! Επίσης, αποτελεί κοινό μυστικό πως στο παρελθόν κάποιες τις πήρε ο ΠΑΟΚ αλλά τις έχει η ΑΕΚ, όπως δηλαδή έγινε και στην κεντρική ποδοσφαιρική σκηνή.
Όλα αυτά δείχνουν πως… κατάντησαν οι σύμμαχοι, μόλις προέκυψε σύγκρουση συμφερόντων για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Παράλληλα έχουν προχωρήσει και σε καταμέτρηση των δυνάμεων τους στις ενώσεις που πήραν μαζί, όμως και πάλι δεν είναι σίγουροι ποιες είναι με ποιον.
Όλα δείχνουν ότι η ΕΠΟ μπαίνει σε τροχιά εκλογών για νέο πρόεδρο και νέο ΔΣ. 

Στο… σκοτάδι
Η διάλυση της συμμαχίας μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ φάνηκε πως ήταν μόνο για να πολεμήσουν τον Ολυμπιακό. Όταν προέκυψε σύγκρουση των συμφερόντων τους έγινε το αναμενόμενο και διαλύθηκαν όπως αναμενόταν προς απογοήτευση της προπαγάνδας τους ότι θέλουν «καθαρό ποδόσφαιρο». Αποτέλεσμα ήταν να το γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω. Και δεν είναι υπερβολικό να αναφέρουμε ότι για αυτό τον λόγο δεν διοικείται ούτε η ΕΠΟ.

Φεβρουάριος 2017
Για την ακρίβεια η συμμαχία των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ άρχισε να διαλύεται από τον Φεβρουάριο του 2017. Μετά τον τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό, εννοούμε με τα όσα έγιναν, διαλύθηκαν οριστικά και ουσιαστικά εξανεμήθηκαν και οι τελευταίες ελπίδες για να τα βρου, όμως αυτό δεν είχε επιπτώσεις στις εκλογές της ΕΠΟ που έγιναν τον περασμένο Αύγουστο. Αρχικά, ο Μελισσανίδης ήθελε να βάλει άλλον πρόεδρο και αν επέμενε, τότε δεν θα υπήρχε άλλη λύση. Ο ΠΑΟΚ δεν δεχόταν κουβέντα «για τον δικό μας» Γραμμένο. Ως γνωστόν «μοίρασαν» και τους συμβούλους της ΕΠΟ.



***Μετά την αλλαγή στην εμφάνιση του μπλογκ, τα κείμενα 
δεν μπαίνουν με χρονική σειρά αλλά με βάση την αξιολόγηση…