Αλλαγή κανονισμού για τραυματισμό από ρίψη αντικειμένου; Θα γίνει η Ελλάδα, Μπανανία!


Αν περάσει η πρόταση της ΕΠΣ Αθηνών, η οποία δεν συζητήθηκε χθες στην συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ και παραπέμφθηκε στο αυριανό ΔΣ της ΕΠΟ, θα ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου. Συγκεκριμένα, η πρότασή της αναφέρει να μην αποτελεί λόγο μη έναρξης ή συνέχισης ενός αγώνα, ο τυχόν τραυματισμός προπονητή ομάδας ή άλλου φυσικού προσώπου από μεμονωμένη ρίψη αντικειμένου! Αν εγκριθεί, τότε η Ελλάδα θα γίνει Μπανανία, αφού θα κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές στα γήπεδα και δεν θα τιμωρούνται οι ομάδες.

Είναι λίγο δύσκολο να επιτρέψει η FIFA να συμβεί αυτό το «έκτρωμα», επειδή Ελλάδα είμαστε και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι τα αντικείμενα δεν θα πέφτουν βροχή! Και επειδή η πρόταση της ΕΠΣ Αθηνών «περιλαμβάνει» και παίκτες, να δούμε μετά ποιος θα πάει να εκτελεί κόρνερ ή πλάγιο άουτ. Αυτά τα γράφουμε για να αποδείξουμε ότι πρόκειται για πρόταση εκτός λογικής, χώρια που αρμοδιότητα της ΕΠΣ Αθηνών είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και όχι το επαγγελματικό.
Για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ, Παναγιώτης Δημητρίου δήλωσε: «Τα περιστατικά που συνέβησαν στην Ελλάδα, το περσινό με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και το εφετινό με τον Ολυμπιακό, δεν τα θεωρώ πραγματικά. Ότι δηλαδή ήταν τόσο τραυματισμένοι οι προπονητές που δεν μπορούσαν να συνεχίσουν. Είμαστε της φιλοσοφίας ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται στα γήπεδα και όχι στις δικαστικές αίθουσες. Σε κάθε ποδοσφαιρική ομάδα της Super League, υπάρχουν τεχνικά τιμ που αποτελούνται από τρία και τέσσερα άτομα. Με το να φας ένα μπουκαλάκι στην πλάτη και μετά να κάνεις ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις, δεν το θεωρούμε σοβαρό και σωστό.Δεν γίνεται ένας βοηθός προπονητή να μην μπορεί να κοουτσάρει σε έναν αγώνα. Όλοι αυτοί οι προπονητές που προσλαμβάνονται από τα σωματεία, έχουν διπλώματα επιπέδου SuperLeague».
Αντίθετα, προς τη σωστή κατεύθυνση είναι η πρόταση να ορίζει η διοργανώτρια τους γιατρούς των αγώνων. Αν δεν κάνουμε λάθος, παρόμοια πρόταση κατέθεσε και η ίδια η Λίγκα.