H ΑΕΚ «έφαγε» το κυρίως πιάτο, αφήνοντας το… τυράκι για να πιαστεί ο ΠΑΟΚ στην «φάκα»

Το σύστημα βρίσκεται σε πανικό και η ΚΕΔ, με την παρούσα σύνθεση σε αδιέξοδο. Ουδείς μπορούσε να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξει ανωμαλία, ενόψει της νέας σεζόν με τις αποφάσεις για την στελέχωση των πινάκων διαιτησίας, αφού το σύστημα θέλει να γίνουν τα ίδια και χειρότερα. Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι καλά κρατεί και ο πόλεμος ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, αφού οι Θεσσαλονικείς έχουν καταλάβει τι γίνεται και προσπαθούν να μην την… πατήσουν για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν με… «πισώπλατες μαχαιριές», όπως είπε και ο Σαββίδης από το μικρόφωνο της Πάολα.

Η FIFA προσπαθεί να μπλοκάρει όλο αυτό το σκηνικό που θα το ονομάσουν… κανονικότητα, όμως επειδή την έχει πατήσει ξανά, το μείζον θέμα είναι ποιοι θα κληθούν να πάρουν τις αποφάσεις. Αν μείνουν οι ίδιοι, υπάρχει πιθανότητα να γίνει κάτι διαφορετικό από αυτό που ήδη σχεδιάζουν; Δηλαδή, ο νέος ξένος αρχιδιαιτητής θα έρθει απλά για να ανεχθεί όσα γίνονται και δεν θα αλλάξει τίποτα;
Μεγάλη πλάκα έχει ο ΠΑΟΚ που στάζει μέλι για τον Περέιρα, επειδή μπήκε ξένος διαιτητής στον τελικό Κυπέλλου, δηλαδή η εναλλακτική λύση μετά τον Σιδηρόπουλο. Αφού, προηγουμένως τους… έφαγε η ΑΕΚ, τους άφησε και το τυράκι για να πιαστούν στην φάκα.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και πέρσι η FIFA εγγυήθηκε, όμως νικήθηκε από το σύστημα και δεν εννοούμε από σύστημα εντός της ΕΠΟ αλλά αποτελούμενο από παράκεντρα του ποδοσφαίρου και φαντάσματα του παρελθόντος. Απλά, η ομοσπονδία, ενώ υπήρξαν συγκεκριμένες καταγγελίες, ανέχθηκε και έβγαζε την… καραμέλα ότι η διαιτησία πάει καλά και ότι φταίνε οι ανακοινώσεις.