Το «κούρεμα» της βαθμολογίας διαιτητή

***Πώς το 8,1 έγινε τιμωρία (δηλαδή 7,9) και πώς έκραξε τον παρατηρητή ο υψηλά ιστάμενος, που δεν θέλει επιείκεια

www.to10.gr

Ο παρατηρητής που δεν είναι διεθνής ορίστηκε να βαθμολογήσει διεθνή διαιτητή, ένα… δράμα η κατάσταση δηλαδή, και αναφερόμαστε σε αγώνα Κυπέλλου. Όμως, η έκθεσή του ξύπνησε τον… θεό του πολέμου και αιτία, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελεί η βαθμολογία. Το 8.1 δεν προκάλεσε γέλια αλλά θυμό, αφού ο ψηλός ρέφερι έκανε αποβολή που δεν ήταν. Ασχετα αν δεν αλλοίωσε το αποτέλεσμα του αγώνα, το λάθος είναι λάθος και ο υψηλά ιστάμενος δεν θέλει επιείκεια, όπως στο παρελθόν που οι παρατηρητές βαθμολογούσαν, ανάλογα με τον διαιτητή και σε ποια ομάδα γίνεται το λάθος, παρά θέλει η έκθεση να είναι ανάλογη της απόδοσης.
Ετσι, εκμεταλλεύτηκε τον κανονισμό και, σύμφωνα πάντα με πηγές, η έκθεση επιστράφηκε για επανέλεγχο της απόδοσης του ρέφερι. Αποτέλεσμα; Ο διαιτητής βρέθηκε σφηνωμένος ανάμεσα σε δυο στενά. Το 8.1 (που επίσης είναι κακός βαθμός αλλά δεν τιμωρεί) έγινε 7.9 και είναι η τρίτη του «καμπάνα» για φέτος στον διαιτητή, αν και οι διοργανώσεις είναι ακόμη στη μέση και δεν έχει αυξηθεί ο ανταγωνισμός. Στον παρατηρητή έπιασε το… κόλπο ότι τάχα οι άλλοι (βοηθός και τέταρτος) υπέδειξαν την αποβολή που δεν ήταν, όμως προβλέπεται και ευθύνη του ρέφερι, την οποία αρχικά ο παρατηρητής δεν απέδωσε.
Η κατρακύλα του διαιτητή συνεχίζεται, αφού δεν μπόρεσε να σταθεί σε ματς ομάδων διαφορετικής κατηγορίας. Δεν αρκεί μόνο να τρέχεις καλά, πρέπει να έχεις αντίληψη και των φάσεων. Και φυσικά δεν αρκεί η δικαιολογία ότι φταίνε οι άλλοι, ο πρώτος που φταίει είναι ο διαιτητής.