Κρίση στις σχέσεις Τσίπρα-Καμμένου λόγω Σαββίδη και όχι μόνο - Ραγδαίες εξελίξεις: Σιωπητήριο Καμμένου στους βουλευτές μέχρι την Τρίτη - Αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις




www.tanea.gr
Δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο οι σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με τον Πάνο Καμμένο. Πολλά είναι τα σενάρια για την επόμενη ημέρα καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι η συγκατοίκηση θα είναι δύσκολη στο εξής. Ειδικά αν έρθουν ξανά στην επικαιρότητα θέματα όπως το Σκοπιανό και μια συμφωνία στη Βουλή που θα περιέχει το όνομα Μακεδονία, έστω κι αν έχει προσδιορισμό και το Γκόρνα.

Χαρακτηριστικό των δύσκολων σχέσεων και της κρίσης που περνά ο «γάμος» Τσίπρα με Καμμένο είναι ότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων φέρεται να προχώρησε σε εντολή σιγής προς τους βουλευτές και τα στελέχη των ΑΝΕΛΛ ως την ερχόμενη Τρίτη, 20 Μαρτίου.
Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Καμμένος ζήτησε από τα στελέχη των ΑΝΕΛΛ να αποφύγουν τις δημόσιες εμφανίσεις σε μέσα ενημέρωσης και να μην προχωρήσουν σε δηλώσεις ή τοποθετήσεις, κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα καθώς την Τρίτη θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, όπου αναμένεται να υπάρξει μία σημαντική ανακοίνωση.

Η αιτία για την εντολή σιγής είναι μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστη. Ακόμα και οι βουλευτές των ΑΝΕΛΛ δεν φαίνεται να γνωρίζουν κάτι παραπάνω, αν κι οι εικασίες για το τι συμβαίνει είναι πολλές.
Όμως, οι ηχηρές διαφοροποιήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας αλλά κυρίως οι «καυγάδες» που άνοιξαν με αφορμή την υπόθεση του Ιβάν Σαββίδη έκαναν τον Πάνο Καμμένο να σημάνει σιωπητήριο. Και να έχει πλέον μεγάλο ενδιαφέρον η ανακοίνωση που φέρεται ότι θα κάνει την Τρίτη.
Πολλοί πλέον σκέφτονται μήπως ο «γάμος» έχει βαλτώσει και η... υπόσχεση για κοινή πορεία μέχρι το τέλος δεν μπορεί να υλοποιηθεί.