Οι αλλαγές στους κανονισμούς (Πειθαρχικός Κώδικας και ΚΑΠ) δεν περιλαμβάνονται στις ερωτήσεις για τις γραπτές εξετάσεις, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τις εφαρμόζουν!

***Οι ρέφερι θα πρέπει να προσέξουν τις περιπτώσεις (διαβάστε τις πιο βασικές) που τους αφορούν
***Μια καλή ευκαιρία για να γίνουν οι κατάλληλες επισημάνσεις αποτελούν τα σεμινάρια πριν από την... σέντρα των αγώνων
***Πρόκειται για διατάξεις που ισχύουν σε όλες τις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ (Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ) και σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όμως μόνο στην Ελλάδα δεν εφαρμόζονταν

Οι αλλαγές στους κανονισμούς (Πειθαρχικός Κώδικας και ΚΑΠ) έγιναν μετά την ανάρτηση της ύλης (ερωτήσεις με πολλαπλές απαντήσεις) για τις γραπτές εξετάσεις των διαιτητών. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι οι ρέφερι δεν πρέπει να δώσουν βάση στις διατάξεις που τους αφορούν και οι περισσότερες έχουν να κάνουν με τη διακοπή ενός αγώνα.
Για αυτό και το σεμινάριο του Αυγούστου, πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους, καθώς κάποιοι δεν τόλμησαν να διακόψουν ή να μην ξεκινήσουν οριστικά αγώνες, αν και έπρεπε. Αυτές οι διατάξεις δεν ήρθαν από τον… ουρανό αλλά ισχύουν και εφαρμόζονται σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ. Για αυτό και η ΚΕΔ με το τμήμα ανάπτυξης θα έχουν την ευθύνη αν τα αυτονόητα δεν εφαρμόζονται στην Ελλάδα.