Χωρίς την ΟΥΕΦΑ το νέο νομοσχέδιο...

Όλα δείχνουν ότι και το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο ο Κοντονής θέλει να φέρει στη Βουλή μέχρι το τέλος του χρόνου, θα ετοιμαστεί χωρίς την παρουσία εκπροσώπων του ποδοσφαίρου. Ο υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε τη σύνθεση της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, σε αντίθεση με τον προηγούμενο νόμο που δεν έμαθε κανείς ποιοι είναι οι συντάκτες του, στην οποία συμπεριέλαβε και εκπρόσωπο της ΟΥΕΦΑ.
Όμως, όλο αυτό τον καιρό που συνδιαλέγεται με τις υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές, ο Κοντονής δεν έχει μάθει το αυτονόητο που είναι το εξής: ΟΥΕΦΑ και ΕΠΟ πάνε μαζί.
Ήδη η ΟΥΕΦΑέχει απαντήσει επ’ αυτού στον υφυπουργό αθλητισμού και συγκεκριμένα στις 12 Μαΐου,όταν ο τελευταίος είχε ζητήσει ο Ελληνοιταλός δικηγόρος της κ. Ρηγόπουλος νασυμμετάσχει σε μελλοντική επιτροπή, όμως ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας της ΟΥΕΦΑ Τζιάνι Ινφαντίνο ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί, καθώς στις όποιες επαφές πρέπει να συμμετέχει ενεργά και η ΕΠΟ. Παρόλα αυτά ο Κοντονής επιμένει στις δικές του τακτικές που αποδεδειγμένα οδηγούν σε αδιέξοδα, οπότε δεν χρειάζεται καν να προβλέψουμε ποια θα είναι η απάντηση της ΟΥΕΦΑ, όταν αποσταλεί νέο αίτημα από το υφυπουργείο Αθλητισμού.
Η απόδειξη ότι η ΟΥΕΦΑ ενημερώνει την ΕΠΟ για τα πάντα αποτελεί η επιστολή του Ινφαντίνο στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιώργο Γκιρτζίκη, όταν ο Κοντονής είχε πάει απρόσκλητος στη Νιόν και ζητούσε να συναντηθεί με αξιωματούχο της.
Εννοείται ότι δεν τον δέχθηκαν ενώ ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας αμέσως ενημέρωσε την ΕΠΟ, όπως δηλαδή επιτάσσει το πρωτόκολλο, πως μετά από αίτημα του δικηγόρου του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας καιΘρησκευμάτων Παναγιώτη Περάκη έγινε συνάντηση με εκπροσώπους της νομικής υπηρεσίας «παρουσία», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, του κ. Κοντονή. Αν όμως ο υφυπουργός είχε ενεργήσει ώστε να εξασφαλίσει και την έγκριση της ΕΠΟ, τότε η συνάντηση θα γίνονταν. Εκείνο που δεν έχει καταλάβει είναι ότι την παρουσία της ομοσπονδίας σε τέτοιου είδους επαφές «επιβάλλει» το πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, η οποία φυσικά αποφεύγει τον διάλογο με εκπροσώπους κυβερνήσεων.
Επίσης, το παραπάνω εξηγεί και γιατί ο Παναγιώτης Περάκης είναι πρόεδρος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο δικηγόρος τηςΠΑΕ ΠΑΟΚ Αχιλλέας Μαυρομάτης που είχε πάει στην ΟΥΕΦΑ ως εκπρόσωπος της ομάδας του και ζητούσε να αποβληθεί ο Ολυμπιακός από το Τσάμπιονς Λιγκ, με την ιδιότητα του προέδρου της ομοσπονδίας βόλεϊ, αν και το νέο νομοσχέδιο σε μεγάλο ποσοστό θα περιλαμβάνει διατάξεις που αφορούν το ποδόσφαιρο!
Με την τακτική του ο Κοντονής δείχνει ότι και το νέο νομοσχέδιο θα παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο. Όμως, παραβλέπει το περιεχόμενο κοινής επιστολής των Γενικών Γραμματέων της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ, Ζερόμ Βάλκε και Τζιάνι Ινφαντίνο, αντίστοιχα, σύμφωνα με την οποία «επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε (σ.σ. τον Κοντονή) ότι η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ α παρακολουθούν στενά την εφαρμογή του νέου νόμου προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ανεξαρτησία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας διατηρείται σε κάθε χρονική στιγμή και σε συμφωνία με τις αντίστοιχες διατάξεις των Καταστατικών της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ».

Με βάση την συγκεκριμένη επιστολή ο κ. Κοντονής δεν έχει αντιληφθεί ότι στο μέλλον οι δυο υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές δεν θα είναι τόσο ελαστικές όπως την προηγούμενη φορά. Βέβαια η πιθανότητα η συγκεκριμένη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή να μην ολοκληρώσει το έργο της είναι ορατή. Ο λόγος είναι ότι ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.